Breaking News

9 PERKARA MERAPATKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI


9 PERKARA MERAPATKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI

1. Pendengar yang baik.
Apabila anda selalu mendengar dengan baik apa yang pasangan anda katakan, dia juga akan selalu dengar apa yang anda ingin katakan. Jadi, hubungan anda berdua akan lebih rapat lagi.

2.Tunjukkan minat pada pasangan anda.
Apabila pasangan anda mengutarakan sesuatu atau berfikir mengenai sesuatu, anda tunjukkan minat anda pada dia. Selain itu, setiap hari anda tunjukkan minat pada pasangan anda untuk tahu apa yang dia akan lakukan pada hari tu.


3. Tidak syak wasangka.
Jangan sesekali syak pada pasangan anda. Jika ingin tahu, anda perlu tanya pada dia terus. Jika anda syak bukan – bukan, anda hanya akan menjarakkan hubungan dengan pasangan anda kerana dia anggap anda tidak percaya padanya.

4. Bertolak ansur.
Tidak perlu jadi seorang yang keras kepala. Bertolak ansur dengan pasasangan anda supaya hubungan akan jadi lebih bahagia.

5. Tidak perlu perbesarkan hal yang kecil.
Jangan terlalu ambil serius perkara yang tidak penting. Perbuatan ini hanya akan menjauhkan hubungan suami dan isteri.

6. Sentiasa tolong pasangan anda.
Jika anda tidak tolong dia, siapa lagi yang akan tolong. Setiap tanggungjawab di dalam rumah tangga, anda berdua lakukannya bersama – sama.

7. Beri pasangan anda hadiah.
Beri hadiah pada pasangan anda apabila ada sahaja kesempatan. Melalui hadiah, dia tahu anda hargai dia dan dia juga akan hargai diri anda.

8. Meluangkan masa bersama – sama.
Jangan jad lone ranger. Sebaliknya sentiasa bawa pasangan anda untuk menemani anda dan ikut pasangan anda ke mana sahaja dia pergi.

9. Peluk.
Amalkan perbuatan memeluk pasangan anda supaya dia tahu anda sangat sayang pada dia.

SUAMI ISTERI @ Rahsia Perkahwinan

No comments