Subscribe to web2feel.com
Subscribe to web2feel.com

Apa itu selaput dara?

Dalam istilah perubatan, selaput dara dikenali sebagai hymen. Selaput dara ini merupakan satu lipatan selaput lendir yang menutupi pintu bibir vagina perempuan. Ia telah ada sejak bayi perempuan dilahirkan. Kedudukannya adalah diantara satu atau dua cm dari bibir luar vagina dan bentuknya bulat mengikut bentuk liang vagina. Namun begitu ada juga selaput dara yang memiliki bentuk unik seperti bulan sabit ( semilunar ) dan mempunyai pemisah ( septum ). Selaput ini amat tipis dan merupakan membran yang lembut.

Rahsia di sebalik air sembahyang

Ramai di antara kita yang tidak sedar akan hakikat bahawa setiap yang dituntut dalam Islam mempunyai hikmah nya yang tersendiri. Pernahkah kita terfikir mengapa kita mengambil wuduk sedemikian rupa? Pernah kita terfikir segala hikmah yang kita perolehi dalam menghayati Islam? Pernah kita terfikir mengapa Allah lahirkan kita sebagai umat Islam? 1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah,ampunilah dosa mulut dan lidahku ini". Penjelasan nombor 1 : Kita hari-hari bercakap benda-benda yang tak berfaedah.

Perkahwinan Siti Nurhaliza & Datuk Khalid

Ibarat kisah fantasi yang sering dibayangkan dalam novel cinta, begitulah gambaran kemeriahan majlis persandingan penyanyi terkenal, Datin Siti Nurhaliza Tarudin dan Datuk Khalid Mohamad Jiwa. Daripada riak wajah pengantin tergambar segenap rasa bahagia yang sukar diterjemahkan dengan kata-kata.Melangkah anggun dengan persalinan kebaya moden putih, Badarsila dipetik daripada judul lagu popularnya rekaan Radzuan Radziwill ke Dewan Pameran 1 & 2, Pusat Persidangan Kuala Lumpur (KLCC), senyuman dan debaran mengiringi langkah pasangan pengantin baru itu untuk upacara bersanding.
CahayaBiru.com

Gambar Ajai dan Liza Kahwin | Faizal Maas dan Norliza Ilyas | Maestro Talent Management |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesAjai dan Liza telah selamat diijabkabulkan hari ini setelah hampir
dua tahun pertahankan cinta mereka.


PETALING JAYA: Komposer dan penyanyi, Ajai atau nama sebenarnya Faizal Maas, hari ini selamat diijabkabulkan bersama pilihan hatinya Norliza Ilyas, yang merupakan bekas pegawai kanan Maestro Talent Management.

Pasangan ini telah dinikahkan oleh Penolong Pendaftar Rujuk-Nikah Pejabat Agama Daerah Timur Laut, Pulau Pinang, Ustaz Hj Mansur dengan hanya sekali lafaz dari Ajai, kira-kira pukul 11 pagi tadi di Masjid Negeri Pulau Pinang.

Norliza diwalikan oleh bapanya, Ilyas Muhammad.

Mas kahwin bagi perkahwinan mereka adalah sebanyak RM 1001 manakala jumlah wang hantaran pula adalah RM 15 ribu.

sales@rahsiaperkahwinan.com

Menurut Norliza yang ditemubual mStar Online selepas majlis akad nikah tersebut menyatakan kesyukurannya kerana majlis tersebut berlangsung dengan selamat seperti yang dirancang.

"Alhamdulillah, majlis hari ini berjalan seperti yang dirancang dan berjalan dengan selamat.

"Malah semua ahli keluarga, rakan-rakan dan saudara mara tidak kira yang dekat dan jauh hadir ke majlis hari ini untuk meraikan saya dan Ajai," kata Norliza.

Ditanya mengenai perancangan berbulan madu, Norliza berkata, dia dan Ajai masih belum membuat perancangan itu kerana lebih 'excited' untuk menyambut bulan Ramadan bersama.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Gambar Ajai dan Liza Kahwin | Faizal Maas dan Norliza Ilyas | Maestro Talent Management |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities"Buat masa ini, belum ada perancangan untuk berbulan madu lagi kerana kami lebih 'excited' untuk sambut puasa bersama-sama.

"Lagipun kami masing-masing ada komitmen dengan kerja, jadi mungkin untuk bulan madu kami akan tangguh dulu hingga hujung tahun ini," jelas Norliza yang agak sibuk melayan tetamu yang hadir ketika itu.

Norliza turut menyatakan harapannya terhadap perkahwinan bersama Ajai setelah hampir dua tahun menjalin hubungan cinta dan pernah dilanda kisah panas yang menguji keutuhan cinta mereka.

"Sama seperti semua pasangan yang baru berkahwin, saya berharap perkahwinan kami akan berkekalan hingga ke akhir hayat dan dapat membina sebuah keluarga yang bahagia.

"Saya juga tidak sabar untuk mulakan sebuah keluarga dengan Ajai," katanya.

Ditanya mengenai bilangan cahaya mata yang diinginkannya, Norliza berkata: "Berkenaan anak, kami terima je apa yang Tuhan bagi. Kami pun belum ada perancangan lagi.

"Tapi mungkin saya nak anak dalam tiga atau empat orang anak," katanya sambil ketawa.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Gambar Ajai dan Liza Kahwin | Faizal Maas dan Norliza Ilyas | Maestro Talent Management |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesAnggun dan berseri, kedua-dua pasangan pengantin ini menggayakan busana pengantin yang direka khas oleh pereka fesyen terkenal, Rizalman.

Pihak lelaki menghantar tujuh dulang hantaran yang terdiri daripada mas kahwin, sebentuk cincin, sepasang kasut, sebuah beg tangan, satu set solekan, kek dan juga tepak sireh.

Manakala pihak perempuan membalas dengan sembilan dulang hantaran yang terdiri daripada senaskhah al-Quran, sebentuk cincin, satu set tali pinggang dan dompet, satu set pakaian, sepasang kasut, kek yang dihiasi dengan nota muzik, tepak sireh, satu set wangian dan sebuah telefon bimbit jenis Blackberry.

Pada majlis akad nikah itu, pasangan tersebut menggayakan busana pengantin yang direka oleh pereka fesyen terkenal, Rizalman.

-mstar-

Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]





Gambar Ajai dan Liza Kahwin | Faizal Maas dan Norliza Ilyas | Maestro Talent Management |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesAjai dan Liza telah selamat diijabkabulkan hari ini setelah hampir
dua tahun pertahankan cinta mereka.


PETALING JAYA: Komposer dan penyanyi, Ajai atau nama sebenarnya Faizal Maas, hari ini selamat diijabkabulkan bersama pilihan hatinya Norliza Ilyas, yang merupakan bekas pegawai kanan Maestro Talent Management.

Pasangan ini telah dinikahkan oleh Penolong Pendaftar Rujuk-Nikah Pejabat Agama Daerah Timur Laut, Pulau Pinang, Ustaz Hj Mansur dengan hanya sekali lafaz dari Ajai, kira-kira pukul 11 pagi tadi di Masjid Negeri Pulau Pinang.

Norliza diwalikan oleh bapanya, Ilyas Muhammad.

Mas kahwin bagi perkahwinan mereka adalah sebanyak RM 1001 manakala jumlah wang hantaran pula adalah RM 15 ribu.

sales@rahsiaperkahwinan.com

Menurut Norliza yang ditemubual mStar Online selepas majlis akad nikah tersebut menyatakan kesyukurannya kerana majlis tersebut berlangsung dengan selamat seperti yang dirancang.

"Alhamdulillah, majlis hari ini berjalan seperti yang dirancang dan berjalan dengan selamat.

"Malah semua ahli keluarga, rakan-rakan dan saudara mara tidak kira yang dekat dan jauh hadir ke majlis hari ini untuk meraikan saya dan Ajai," kata Norliza.

Ditanya mengenai perancangan berbulan madu, Norliza berkata, dia dan Ajai masih belum membuat perancangan itu kerana lebih 'excited' untuk menyambut bulan Ramadan bersama.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Gambar Ajai dan Liza Kahwin | Faizal Maas dan Norliza Ilyas | Maestro Talent Management |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities"Buat masa ini, belum ada perancangan untuk berbulan madu lagi kerana kami lebih 'excited' untuk sambut puasa bersama-sama.

"Lagipun kami masing-masing ada komitmen dengan kerja, jadi mungkin untuk bulan madu kami akan tangguh dulu hingga hujung tahun ini," jelas Norliza yang agak sibuk melayan tetamu yang hadir ketika itu.

Norliza turut menyatakan harapannya terhadap perkahwinan bersama Ajai setelah hampir dua tahun menjalin hubungan cinta dan pernah dilanda kisah panas yang menguji keutuhan cinta mereka.

"Sama seperti semua pasangan yang baru berkahwin, saya berharap perkahwinan kami akan berkekalan hingga ke akhir hayat dan dapat membina sebuah keluarga yang bahagia.

"Saya juga tidak sabar untuk mulakan sebuah keluarga dengan Ajai," katanya.

Ditanya mengenai bilangan cahaya mata yang diinginkannya, Norliza berkata: "Berkenaan anak, kami terima je apa yang Tuhan bagi. Kami pun belum ada perancangan lagi.

"Tapi mungkin saya nak anak dalam tiga atau empat orang anak," katanya sambil ketawa.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Gambar Ajai dan Liza Kahwin | Faizal Maas dan Norliza Ilyas | Maestro Talent Management |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesAnggun dan berseri, kedua-dua pasangan pengantin ini menggayakan busana pengantin yang direka khas oleh pereka fesyen terkenal, Rizalman.

Pihak lelaki menghantar tujuh dulang hantaran yang terdiri daripada mas kahwin, sebentuk cincin, sepasang kasut, sebuah beg tangan, satu set solekan, kek dan juga tepak sireh.

Manakala pihak perempuan membalas dengan sembilan dulang hantaran yang terdiri daripada senaskhah al-Quran, sebentuk cincin, satu set tali pinggang dan dompet, satu set pakaian, sepasang kasut, kek yang dihiasi dengan nota muzik, tepak sireh, satu set wangian dan sebuah telefon bimbit jenis Blackberry.

Pada majlis akad nikah itu, pasangan tersebut menggayakan busana pengantin yang direka oleh pereka fesyen terkenal, Rizalman.

-mstar-

Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]





Amalan Asas Penjagaan Kereta | Mekanik, Info tentang Kereta, Panduan dan Automotif Network
MEMANG terbukti kereta yang terjaga mendapat nilai yang lebih baik apabila anda ingin menjual atau menukar ganti (trade-in) kereta itu.

Berikut antara amalan penjagaan asas yang boleh anda lakukan.

- Elak pengubahsuaian yang terlampau. Kereta yang diubah suai dengan ekzos besar, pemecah angin (spoiler) atau kit badan (bodykit) yang ekstrim atau air brush yang terlalu menonjol menimbulkan perasaan kurang selesa kepada bakal pembeli.

sales@rahsiaperkahwinan.com

Orang ramai biasanya meminati kereta yang berada dalam keadaan asal. Penjual kereta terpakai juga tidak mengambil kira nilai aksesori tambahan dan mungkin ada yang memberi harga lebih rendah kerana mereka terpaksa memulihkan kereta berkenaan kepada keadaan asal.

- Elak daripada membawa muatan besar dan berat kerana ini boleh merosakkan bahagian dalaman dan juga sistem penyerap hentak kereta.

Membawa muatan berlebihan di dalam kereta penumpang juga satu kesalahan trafik.

- Jangan cuba membuat kerja membaiki kereta anda sendiri. Kerja teknikal yang rumit elok diserahkan kepada mekanik. Kerja yang kurang kemas atau tidak betul menjatuhkan nilai kereta anda. Lainlah jika anda seorang mekanik bertauliah.

sales@rahsiaperkahwinan.com

- Jika anda terpaksa meletakkan kereta di tempat terbuka dan panas pastikan anda meletakkan penghadang cahaya pada cermin hadapan kereta. Ini mengurangkan tahap haba dalam kereta. Suhu terlampau menyebabkan keretakan pada bahagian papan pemuka serta komponen plastik di ruang dalaman kereta.

Amalan penjagaan yang mudah ini membolehkan anda mendapat nilai terbaik untuk kereta anda. Bukan itu saja ia memastikan kereta anda selesa dan terjaga.

-harian metro-

sales@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]

sales@rahsiaperkahwinan.com
Amalan Asas Penjagaan Kereta | Mekanik, Info tentang Kereta, Panduan dan Automotif Network
MEMANG terbukti kereta yang terjaga mendapat nilai yang lebih baik apabila anda ingin menjual atau menukar ganti (trade-in) kereta itu.

Berikut antara amalan penjagaan asas yang boleh anda lakukan.

- Elak pengubahsuaian yang terlampau. Kereta yang diubah suai dengan ekzos besar, pemecah angin (spoiler) atau kit badan (bodykit) yang ekstrim atau air brush yang terlalu menonjol menimbulkan perasaan kurang selesa kepada bakal pembeli.

sales@rahsiaperkahwinan.com

Orang ramai biasanya meminati kereta yang berada dalam keadaan asal. Penjual kereta terpakai juga tidak mengambil kira nilai aksesori tambahan dan mungkin ada yang memberi harga lebih rendah kerana mereka terpaksa memulihkan kereta berkenaan kepada keadaan asal.

- Elak daripada membawa muatan besar dan berat kerana ini boleh merosakkan bahagian dalaman dan juga sistem penyerap hentak kereta.

Membawa muatan berlebihan di dalam kereta penumpang juga satu kesalahan trafik.

- Jangan cuba membuat kerja membaiki kereta anda sendiri. Kerja teknikal yang rumit elok diserahkan kepada mekanik. Kerja yang kurang kemas atau tidak betul menjatuhkan nilai kereta anda. Lainlah jika anda seorang mekanik bertauliah.

sales@rahsiaperkahwinan.com

- Jika anda terpaksa meletakkan kereta di tempat terbuka dan panas pastikan anda meletakkan penghadang cahaya pada cermin hadapan kereta. Ini mengurangkan tahap haba dalam kereta. Suhu terlampau menyebabkan keretakan pada bahagian papan pemuka serta komponen plastik di ruang dalaman kereta.

Amalan penjagaan yang mudah ini membolehkan anda mendapat nilai terbaik untuk kereta anda. Bukan itu saja ia memastikan kereta anda selesa dan terjaga.

-harian metro-

sales@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]

sales@rahsiaperkahwinan.com

Perlu mandi wajib selepas bersalin | Married, Couple, Health care, Family Planning, MALAYSIASOALAN

SAYA ingin tahu mengenai mandi wajib selepas bersalin. Selepas berapa hari bersalin, bolehkah saya mandi wajib atau menunggu sehingga habis pantang?

Seperkara lagi, jika suami ke luar kawasan hingga berbulan-bulan, berdosakah seorang isteri melakukan onani untuk menghilangkan stres daripada melakukan zina dengan orang lain?

KELIRU,
Sabah.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

JAWAPAN

SEBABb mandi wajib yang membabitkan wanita sahaja ialah keluar haid, kerana bersalin (wiladah) dan keluar darah nifas (Haji Mohamed bin Jusoh 1990: 26).

Mandi wajib kerana keluar haid dan keluar darah nifas disepakati semua. Syaratnya ialah putus atau kering darah haid atau nifas.

Berkenaan bersalin, mazhab Maliki, Hanafi dan Shafie berpendapat wajib mandi wajib apabila melahirkan anak.

Mazhab Hanbali berpendapat tidak wajib apabila tidak keluar darah. Dengan itu anda boleh terus mandi wajib selepas bersalin kerana melahirkan anak.

Sekiranya ada darah nifas, anda sekali lagi mandi wajib apabila kering darah nifas atau habis pantang.

Mengenai onani, kebanyakan ulama menyatakan ia haram dan berdosa. Ini berdasarkan ayat al-Quran berkenaan sifat seorang mukmin yang berjaya, antaranya: “Dan mereka yang menjaga kehormatannya, kecuali kepada isterinya atau hamba sahayanya, maka sesungguhnya mereka tidak tercela: Kemudian, sesiapa yang mengingini selain dari yang demikian, maka merekalah orang-orang yang melampaui batas.” (al-Mukminun (23): 5-7).

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Bagaimanapun menurut pendapat mazhab Hanbali, onani dibenarkan dalam dua keadaan iaitu takut melakukan zina dan ketiadaan cara untuk berkahwin, contohnya miskin dan sebagainya. Hanya keadaan seperti ini onani dibenarkan terutama apabila syahwat memuncak yang mengarah kepada zina (Qaradawi 1995: 170-71).

Jalan terbaik dalam menangani masalah ini ialah dengan mendekatkan diri kepada Allah terutama amalan solat berjemaah dan berpuasa sunat. Puasa dapat mendidik diri supaya mengawal nafsu, disiplin diri dan mengawal maruah diri.

Rasulullah s.a.w pernah menyarankan kalangan pemuda supaya berkahwin agar dapat menjaga maruah diri sekiranya berkemampuan.

Sekiranya tidak mampu, mereka digalakkan berpuasa. Puasa dapat mengawal diri daripada terjerumus dalam perkara maksiat.
-harian metro-

Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]





Perlu mandi wajib selepas bersalin | Married, Couple, Health care, Family Planning, MALAYSIASOALAN

SAYA ingin tahu mengenai mandi wajib selepas bersalin. Selepas berapa hari bersalin, bolehkah saya mandi wajib atau menunggu sehingga habis pantang?

Seperkara lagi, jika suami ke luar kawasan hingga berbulan-bulan, berdosakah seorang isteri melakukan onani untuk menghilangkan stres daripada melakukan zina dengan orang lain?

KELIRU,
Sabah.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

JAWAPAN

SEBABb mandi wajib yang membabitkan wanita sahaja ialah keluar haid, kerana bersalin (wiladah) dan keluar darah nifas (Haji Mohamed bin Jusoh 1990: 26).

Mandi wajib kerana keluar haid dan keluar darah nifas disepakati semua. Syaratnya ialah putus atau kering darah haid atau nifas.

Berkenaan bersalin, mazhab Maliki, Hanafi dan Shafie berpendapat wajib mandi wajib apabila melahirkan anak.

Mazhab Hanbali berpendapat tidak wajib apabila tidak keluar darah. Dengan itu anda boleh terus mandi wajib selepas bersalin kerana melahirkan anak.

Sekiranya ada darah nifas, anda sekali lagi mandi wajib apabila kering darah nifas atau habis pantang.

Mengenai onani, kebanyakan ulama menyatakan ia haram dan berdosa. Ini berdasarkan ayat al-Quran berkenaan sifat seorang mukmin yang berjaya, antaranya: “Dan mereka yang menjaga kehormatannya, kecuali kepada isterinya atau hamba sahayanya, maka sesungguhnya mereka tidak tercela: Kemudian, sesiapa yang mengingini selain dari yang demikian, maka merekalah orang-orang yang melampaui batas.” (al-Mukminun (23): 5-7).

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Bagaimanapun menurut pendapat mazhab Hanbali, onani dibenarkan dalam dua keadaan iaitu takut melakukan zina dan ketiadaan cara untuk berkahwin, contohnya miskin dan sebagainya. Hanya keadaan seperti ini onani dibenarkan terutama apabila syahwat memuncak yang mengarah kepada zina (Qaradawi 1995: 170-71).

Jalan terbaik dalam menangani masalah ini ialah dengan mendekatkan diri kepada Allah terutama amalan solat berjemaah dan berpuasa sunat. Puasa dapat mendidik diri supaya mengawal nafsu, disiplin diri dan mengawal maruah diri.

Rasulullah s.a.w pernah menyarankan kalangan pemuda supaya berkahwin agar dapat menjaga maruah diri sekiranya berkemampuan.

Sekiranya tidak mampu, mereka digalakkan berpuasa. Puasa dapat mengawal diri daripada terjerumus dalam perkara maksiat.
-harian metro-

Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]





Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa dan Datuk Siti Nurhaliza | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesKETIADAAN Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa di sisi pastinya dirasai oleh penyanyi Datuk Siti Nurhaliza lantaran dia akui tidak boleh berpisah dengan suaminya itu.

Baru-baru ini, Siti mengaku berasa sunyi apabila ditinggalkan dalam masa empat hari sahaja kerana suaminya yang mesra disapa Datuk K itu pergi menunaikan umrah.

Mujurlah jadual aktiviti seni Siti agak padat yang membolehkan dia melupakan sementara daripada memikirkan rasa rindu terhadap suami tercinta.

Bagi Siti, pergilah ke mana-mana pun, dia pasti mahukan suaminya sentiasa berada di sisi melainkan jika ada perkara yang tidak dapat dielakkan seperti tidak dapat mengikut suami dan anaknya, Asyraf mengerjakan umrah.

Menurut Siti, dia tidak dapat menyertainya kerana terikat dengan majlis makan malam Jusco pada 6 Ogos lalu.

“Alhamdulillah, suami pun dah balik ke sini selepas mengerjakan umrah selama empat hari.

“Sepanjang bulan ini saya terlalu sibuk jadi sebab itu saya tak boleh ikut.

“Tapi bila masa nak tidur tu sudah tentulah saya rasa sunyi..,” kata Siti ketika menjayakan rakaman program ‘Lentera Aidilfitri Datuk Siti’ untuk disiarkan pada Hari Raya Puasa yang kedua nanti di saluran Astro Ria.

sales@rahsiaperkahwinan.com

Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa dan Datuk Siti Nurhaliza | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities
Walaupun begitu, Siti tetap berasa bersyukur kerana suaminya ke sana untuk mengerjakan ibadah.

Tambahan lagi, penyanyi nombor satu Malaysia ini bukanlah pertama kali ditinggalkan suami.

“Sebelum ini, saya pernah juga ditinggalkan Datuk semasa dia ke China selama tiga hingga empat hari atas urusan bisnes. Paling lama pun dia hanya tinggalkan saya dalam empat hari sahaja. Lebih dari itu tak pernah..

“Tapi saya bersyukur kerana suami pergi umrah baru-baru ini pun untuk mendoakan kebahagiaan dan murahkan rezeki kami berdua.

“Semoga Allah memberkati doa itu,” ujar Siti yang disahkan mendapat 7 per 88 bahagian harta peninggalan arwah bapanya, Tarudin Ismail oleh Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutuan dua hari lalu.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa dan Datuk Siti Nurhaliza | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesJelas Siti, dia juga bersyukur dan bersetuju dengan keputusan mahkamah itu.

“Saya dan adik-beradik tiada masalah dan menerima pembahagian harta itu dengan hati terbuka kerana sudah mengikut hukum faraid,” jawab Siti yang tidak mengetahui apakah harta arwah yang bakal diterimanya nanti.

Dalam pada itu, Siti juga sempat memberikan komen tentang pemergian vokalis kumpulan Rabbani, Ustaz Mohd Asri Ibrahim yang telah meninggal dunia semalam.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa dan Datuk Siti Nurhaliza | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesSeperti rakan artis yang lain, Siti juga berkata dia bersimpati dan merasakan kehilangan Asri.

“Saya turut bersimpati dan rasa kehilangannya sebab saya senang apabila bekerjasama dengan arwah.

“Dia seorang yang baik hati, merendah diri dan tak pernah beza-bezakan penyanyi yang datang dari genre muzik yang lain.

“Dia sangat disenangi dan sungguh tinggi budi bahasanya,” luah Siti.

Kali terakhir Siti bertemu dengan Ustaz Asri semasa mereka sama-sama menjayakan Konsert Maulidur Rasul di Stadium Malawati, Shah Alam pada Februari lalu.

“Saya terkejut apabila mendapat tahu Ustaz Asri telah kembali. Saya doakan semoga arwah ditempatkan bersama dengan orang-orang beriman..,” tutur Siti dalam nada tenang.

Selain pernah menjayakan konsert kerohanian, Siti juga dalam proses untuk membikin album ‘Tahajud Cinta’ yang memuatkan lagu-lagu kerohanian dan akan dilancarkan pada awal Ramadhan nanti.

-mstar-
Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]





Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa dan Datuk Siti Nurhaliza | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesKETIADAAN Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa di sisi pastinya dirasai oleh penyanyi Datuk Siti Nurhaliza lantaran dia akui tidak boleh berpisah dengan suaminya itu.

Baru-baru ini, Siti mengaku berasa sunyi apabila ditinggalkan dalam masa empat hari sahaja kerana suaminya yang mesra disapa Datuk K itu pergi menunaikan umrah.

Mujurlah jadual aktiviti seni Siti agak padat yang membolehkan dia melupakan sementara daripada memikirkan rasa rindu terhadap suami tercinta.

Bagi Siti, pergilah ke mana-mana pun, dia pasti mahukan suaminya sentiasa berada di sisi melainkan jika ada perkara yang tidak dapat dielakkan seperti tidak dapat mengikut suami dan anaknya, Asyraf mengerjakan umrah.

Menurut Siti, dia tidak dapat menyertainya kerana terikat dengan majlis makan malam Jusco pada 6 Ogos lalu.

“Alhamdulillah, suami pun dah balik ke sini selepas mengerjakan umrah selama empat hari.

“Sepanjang bulan ini saya terlalu sibuk jadi sebab itu saya tak boleh ikut.

“Tapi bila masa nak tidur tu sudah tentulah saya rasa sunyi..,” kata Siti ketika menjayakan rakaman program ‘Lentera Aidilfitri Datuk Siti’ untuk disiarkan pada Hari Raya Puasa yang kedua nanti di saluran Astro Ria.

sales@rahsiaperkahwinan.com

Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa dan Datuk Siti Nurhaliza | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities
Walaupun begitu, Siti tetap berasa bersyukur kerana suaminya ke sana untuk mengerjakan ibadah.

Tambahan lagi, penyanyi nombor satu Malaysia ini bukanlah pertama kali ditinggalkan suami.

“Sebelum ini, saya pernah juga ditinggalkan Datuk semasa dia ke China selama tiga hingga empat hari atas urusan bisnes. Paling lama pun dia hanya tinggalkan saya dalam empat hari sahaja. Lebih dari itu tak pernah..

“Tapi saya bersyukur kerana suami pergi umrah baru-baru ini pun untuk mendoakan kebahagiaan dan murahkan rezeki kami berdua.

“Semoga Allah memberkati doa itu,” ujar Siti yang disahkan mendapat 7 per 88 bahagian harta peninggalan arwah bapanya, Tarudin Ismail oleh Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutuan dua hari lalu.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa dan Datuk Siti Nurhaliza | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesJelas Siti, dia juga bersyukur dan bersetuju dengan keputusan mahkamah itu.

“Saya dan adik-beradik tiada masalah dan menerima pembahagian harta itu dengan hati terbuka kerana sudah mengikut hukum faraid,” jawab Siti yang tidak mengetahui apakah harta arwah yang bakal diterimanya nanti.

Dalam pada itu, Siti juga sempat memberikan komen tentang pemergian vokalis kumpulan Rabbani, Ustaz Mohd Asri Ibrahim yang telah meninggal dunia semalam.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa dan Datuk Siti Nurhaliza | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesSeperti rakan artis yang lain, Siti juga berkata dia bersimpati dan merasakan kehilangan Asri.

“Saya turut bersimpati dan rasa kehilangannya sebab saya senang apabila bekerjasama dengan arwah.

“Dia seorang yang baik hati, merendah diri dan tak pernah beza-bezakan penyanyi yang datang dari genre muzik yang lain.

“Dia sangat disenangi dan sungguh tinggi budi bahasanya,” luah Siti.

Kali terakhir Siti bertemu dengan Ustaz Asri semasa mereka sama-sama menjayakan Konsert Maulidur Rasul di Stadium Malawati, Shah Alam pada Februari lalu.

“Saya terkejut apabila mendapat tahu Ustaz Asri telah kembali. Saya doakan semoga arwah ditempatkan bersama dengan orang-orang beriman..,” tutur Siti dalam nada tenang.

Selain pernah menjayakan konsert kerohanian, Siti juga dalam proses untuk membikin album ‘Tahajud Cinta’ yang memuatkan lagu-lagu kerohanian dan akan dilancarkan pada awal Ramadhan nanti.

-mstar-
Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]





Pelawak Param Pendek Meninggal Dunia | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities
PETALING JAYA: Pelakon dan pelawak veteran, Param Periaphanby, 55, telah meninggal dunia pada pukul 6 pagi tadi akibat sakit jantung di Hospital Kuala Lumpur.

Dalam nada sayu dan sedih, kakaknya, Sarah menceritakan tentang saat-saat bagaimana Param pergi.

“Dia meninggal semasa dalam perjalanan ke hospital dan waktu itu dia sesak nafas.

Pelawak Param Pendek Meninggal Dunia | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities“Dia akan disemadikan pada Ahad ini di Hindu Krematorium, Cheras,” kata Sarah yang sebelum ini menjaga Param.

Sarah juga terkilan kerana tidak sempat menghantar Param ke hospital setelah mendiang mengadu sesak nafas pada awal pagi tadi.

“Saya berasa sangat terkejut apabila dia meninggal setelah mengadu sakit. Waktu itu, kami tergesa-gesa menghantarnya ke hospital.

“Sebelum ini, dia dijaga oleh keluarga kami kerana dia tidak berkahwin dan hanya boleh bergerak menggunakan kerusi roda.

sales@rahsiaperkahwinan.com

Pelawak Param Pendek Meninggal Dunia | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities“Dia sangat kuat semangat walaupun keadaan kesihatannya tidak baik,” ujar Sarah dalam nada teresak-esak yang mengalu-alukan kedatangan tetamu untuk melawat mendiang Param di kediaman mereka di 7348, Jalan Ruby, Taman Setia, Gombak.

Param begitu terkenal di zaman 70an dan awal 80an dan banyak berlakon filem-filem Melayu dan drama-drama TV waktu itu.

Param kali terakhir muncul di layar perak menerusi filem Penyamun Tarbus sekitar tahun 80an. Filem-filem lain yang turut dilakonkannya ialah Si Luncai, Si Badul dan Anak Tunggal.

Mendiang turut dikenali menerusi siri Hang Setia yang pernah disiarkan di RTM pada tahun 80an.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Pelawak Param Pendek Meninggal Dunia | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesPelawak Param pernah dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN) kerana menghidap penyakit jantung koronori dan telah menjalani operasi pintasan jantung tidak lama dulu.

Nama sebenar pelakon komedi veteran yang berasal dari Negeri Sembilan ini ialah P. Paramasivam.

Beliau bergiat cergas bersama pelawak komedi seangkatan dengannya seperti A.R Badul, Wazata Zain, Allahyarhamah Yusni Jaafar dan R. Jaafar.

Param adalah anak bongsu dari lima beradik, yang kesemuanya perempuan.

Mendiang Param memulakan karier lakonannya pada tahun 1976 sewaktu bekerja di Tampin.

Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]





Pelawak Param Pendek Meninggal Dunia | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities
PETALING JAYA: Pelakon dan pelawak veteran, Param Periaphanby, 55, telah meninggal dunia pada pukul 6 pagi tadi akibat sakit jantung di Hospital Kuala Lumpur.

Dalam nada sayu dan sedih, kakaknya, Sarah menceritakan tentang saat-saat bagaimana Param pergi.

“Dia meninggal semasa dalam perjalanan ke hospital dan waktu itu dia sesak nafas.

Pelawak Param Pendek Meninggal Dunia | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities“Dia akan disemadikan pada Ahad ini di Hindu Krematorium, Cheras,” kata Sarah yang sebelum ini menjaga Param.

Sarah juga terkilan kerana tidak sempat menghantar Param ke hospital setelah mendiang mengadu sesak nafas pada awal pagi tadi.

“Saya berasa sangat terkejut apabila dia meninggal setelah mengadu sakit. Waktu itu, kami tergesa-gesa menghantarnya ke hospital.

“Sebelum ini, dia dijaga oleh keluarga kami kerana dia tidak berkahwin dan hanya boleh bergerak menggunakan kerusi roda.

sales@rahsiaperkahwinan.com

Pelawak Param Pendek Meninggal Dunia | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities“Dia sangat kuat semangat walaupun keadaan kesihatannya tidak baik,” ujar Sarah dalam nada teresak-esak yang mengalu-alukan kedatangan tetamu untuk melawat mendiang Param di kediaman mereka di 7348, Jalan Ruby, Taman Setia, Gombak.

Param begitu terkenal di zaman 70an dan awal 80an dan banyak berlakon filem-filem Melayu dan drama-drama TV waktu itu.

Param kali terakhir muncul di layar perak menerusi filem Penyamun Tarbus sekitar tahun 80an. Filem-filem lain yang turut dilakonkannya ialah Si Luncai, Si Badul dan Anak Tunggal.

Mendiang turut dikenali menerusi siri Hang Setia yang pernah disiarkan di RTM pada tahun 80an.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Pelawak Param Pendek Meninggal Dunia | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesPelawak Param pernah dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN) kerana menghidap penyakit jantung koronori dan telah menjalani operasi pintasan jantung tidak lama dulu.

Nama sebenar pelakon komedi veteran yang berasal dari Negeri Sembilan ini ialah P. Paramasivam.

Beliau bergiat cergas bersama pelawak komedi seangkatan dengannya seperti A.R Badul, Wazata Zain, Allahyarhamah Yusni Jaafar dan R. Jaafar.

Param adalah anak bongsu dari lima beradik, yang kesemuanya perempuan.

Mendiang Param memulakan karier lakonannya pada tahun 1976 sewaktu bekerja di Tampin.

Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]





RAKAN artis lain memberi penghormatan terakhir kepada Allahyarham Ustaz Mohd Asri Ibrahim sebaik mendengar berita pemergian penyanyi kumpulan nasyid terkenal itu semalam.

Semua yang hadir melahirkan kesedihan dan kehilangan dengan pemergian Ustaz Asri. Bakat dan kebolehan Ustaz Asri sememangnya sukar dicari ganti.

Nash Lefthanded | Pada Syurga diwajahmu – Nash Lefthanded | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesNash

"Ustaz Asri merupakan seorang sahabat yang banyak memberi sentuhan rohani kepada semua. Saya tidak nampak sesuatu yang buruk dalam diri beliau baik dari segi pergaulan ataupun tingkah lakunya.

"Saya sering merujuk kepada beliau sekiranya ada perkara yang saya tidak tahu. Beliau sering memberi nasihat dan saya begitu kagum dengan bacaan ayat al-Quran Allahyarham. Keistimewaan yang ada padanya memang tidak ada pada orang lain.

"Beliau adalah seorang yang sentiasa tenang dan senyum walau dalam keadaan apa sekalipun. Semoga rohnya dicucuri rahmat."

sales@rahsiaperkahwinan.com

Ramli MS | Ramli MS – Akademi Fantasia | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesRamli MS

"Kita kehilangan seorang yang boleh dianggap sebagai 'reference'. Kehebatan beliau ketika mengaji memang tidak boleh dipertikaikan dan bakat menyanyi memang sukar dicari diganti.

"Saya mengenali Ustaz Asri sejak dari awal penglibatan beliau lagi, sejak berkenalan saya tidak pernah mendengar beliau bercakap kasar.

"Saya rindu untuk mendengar alunan suara beliau yang merdu."

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Mas Omar

"Allahyarham merupakan seorang yang suka bercerita, tidak sombong, ceria dan periang.

"Kalau diminta datang untuk ke suatu majlis, beliau sentiasa sanggup datang untuk memenuhi hasrat tersebut dan tidak akan meminta bayaran.

"Baru semalam saya bercadang untuk membawa kumpulan Rabbani ke Pesta Pulau Pinang, tapi hari ini dikejutkan dengan pemergian beliau."

Nazri Raihan | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesNazri (Raihan)

"Allah cipta seseorang itu satu sahaja dengan kelebihan tersendiri yang tidak ada pada orang lain. Pemergian beliau merupakan kehilangan yang besar buat kita semua.

"Ustaz Asri dihormati sebagai seorang yang berilmu, warak dan lemah lembut.

"Pemergian beliau mengingatkan kita bahawa ajal seseorang boleh datang pada bila-bila masa sahaja."

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Yasin brother | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesYasin

"Sejak dari kecil saya membesar dengan lagu-lagu Ustaz Asri, siapa yang tidak kenal dengan beliau.

"Baru dua hari lepas saya ada bercakap dengan Allahyarham dan ketika itu beliau tidak sakit dan tiada masalah kesihatan, sebab saya terkejut apabila mendapat tahu mengenai pemergian beliau.

"Ustaz Asri sangat istimewa, saya tidak pernah berjumpa dengan orang yang suka bergaul dengan semua orang."

Amy search | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesAmy Search

"Saya terkejut dengan pemergian beliau kerana baru pada hari sabtu yang lepas kami sama-sama menyanyi di Klang.

"Saya mula mengenali Ustaz Asri tahun lepas semasa membuat rakaman lagu 'Mentari Merah di Ufuk Timur'. Sejak itu saya rapat dengan beliau.

"Beliau pernah beberapa kali makan dan membuat pelancaran album rabanni di restoran saya.

"Allahyarham merupakan seorang yang senang didekati."

-mstar-

Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]





RAKAN artis lain memberi penghormatan terakhir kepada Allahyarham Ustaz Mohd Asri Ibrahim sebaik mendengar berita pemergian penyanyi kumpulan nasyid terkenal itu semalam.

Semua yang hadir melahirkan kesedihan dan kehilangan dengan pemergian Ustaz Asri. Bakat dan kebolehan Ustaz Asri sememangnya sukar dicari ganti.

Nash Lefthanded | Pada Syurga diwajahmu – Nash Lefthanded | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesNash

"Ustaz Asri merupakan seorang sahabat yang banyak memberi sentuhan rohani kepada semua. Saya tidak nampak sesuatu yang buruk dalam diri beliau baik dari segi pergaulan ataupun tingkah lakunya.

"Saya sering merujuk kepada beliau sekiranya ada perkara yang saya tidak tahu. Beliau sering memberi nasihat dan saya begitu kagum dengan bacaan ayat al-Quran Allahyarham. Keistimewaan yang ada padanya memang tidak ada pada orang lain.

"Beliau adalah seorang yang sentiasa tenang dan senyum walau dalam keadaan apa sekalipun. Semoga rohnya dicucuri rahmat."

sales@rahsiaperkahwinan.com

Ramli MS | Ramli MS – Akademi Fantasia | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesRamli MS

"Kita kehilangan seorang yang boleh dianggap sebagai 'reference'. Kehebatan beliau ketika mengaji memang tidak boleh dipertikaikan dan bakat menyanyi memang sukar dicari diganti.

"Saya mengenali Ustaz Asri sejak dari awal penglibatan beliau lagi, sejak berkenalan saya tidak pernah mendengar beliau bercakap kasar.

"Saya rindu untuk mendengar alunan suara beliau yang merdu."

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Mas Omar

"Allahyarham merupakan seorang yang suka bercerita, tidak sombong, ceria dan periang.

"Kalau diminta datang untuk ke suatu majlis, beliau sentiasa sanggup datang untuk memenuhi hasrat tersebut dan tidak akan meminta bayaran.

"Baru semalam saya bercadang untuk membawa kumpulan Rabbani ke Pesta Pulau Pinang, tapi hari ini dikejutkan dengan pemergian beliau."

Nazri Raihan | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesNazri (Raihan)

"Allah cipta seseorang itu satu sahaja dengan kelebihan tersendiri yang tidak ada pada orang lain. Pemergian beliau merupakan kehilangan yang besar buat kita semua.

"Ustaz Asri dihormati sebagai seorang yang berilmu, warak dan lemah lembut.

"Pemergian beliau mengingatkan kita bahawa ajal seseorang boleh datang pada bila-bila masa sahaja."

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Yasin brother | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesYasin

"Sejak dari kecil saya membesar dengan lagu-lagu Ustaz Asri, siapa yang tidak kenal dengan beliau.

"Baru dua hari lepas saya ada bercakap dengan Allahyarham dan ketika itu beliau tidak sakit dan tiada masalah kesihatan, sebab saya terkejut apabila mendapat tahu mengenai pemergian beliau.

"Ustaz Asri sangat istimewa, saya tidak pernah berjumpa dengan orang yang suka bergaul dengan semua orang."

Amy search | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesAmy Search

"Saya terkejut dengan pemergian beliau kerana baru pada hari sabtu yang lepas kami sama-sama menyanyi di Klang.

"Saya mula mengenali Ustaz Asri tahun lepas semasa membuat rakaman lagu 'Mentari Merah di Ufuk Timur'. Sejak itu saya rapat dengan beliau.

"Beliau pernah beberapa kali makan dan membuat pelancaran album rabanni di restoran saya.

"Allahyarham merupakan seorang yang senang didekati."

-mstar-

Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]





Mutira Kata Minggu Ini

Bermula pada hari ini, jadikan DIRIMU bagai pohon yang rendang di mana setiap insan dapat berteduh. JANGANLAH jadi seperti pohon kering tempat sang pungguk melepas rindu dan hanya layak dibuat kayu api.

video minggu ini

Jadilah Yang PERTAMA membaca!

Langgani Pelbagai Artikel Rahsia Perkahwinan Terus Ke Email Anda!! !:

By FeedBurner

Twitt RP !

RP's Fan Box

Rahsia TERBARU !