728x90 AdSpace

ARTIKEL BARU

20 August 2009

Tiz Zaqyah Pelakon Nur Kasih Seksi | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities

gambar seksi tiz zaqyah, pelakon drama nur kasih, pelakon nurkasih, profile tiz zaqyah, tiz zaqyah, tiz zaqyah arak, tiz zaqyah bersosial | Gambar Tiz Zaqyah Seksi | Siti Zaqyah Abdul Razak | Gambar Seksi Tiz Zaqyah | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebritiesgambar seksi tiz zaqyah, pelakon drama nur kasih, pelakon nurkasih, profile tiz zaqyah, tiz zaqyah, tiz zaqyah arak, tiz zaqyah bersosial |Gambar Tiz Zaqyah Seksi | Siti Zaqyah Abdul Razak | Gambar Seksi Tiz Zaqyah | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities
KUALA LUMPUR: “Saya akui ia kesilapan sendiri dan ini satu pengajaran kepada saya,” kata aktres jelita, Siti Zaqyah Abdul Razak atau lebih dikenali dengan nama Tiz Zaqyah berhubung penyebaran gambarnya berpakaian seksi bersama beberapa rakan di Internet, baru-baru ini.

Tiz Zaqyah, 21, berkata gambar itu sudah lama diambil iaitu sekitar tahun lalu dan dia menyedari mengenai penyebarannya.

“Bila kita sudah masuk dalam industri (hiburan) ini memang kehidupan peribadi menjadi perhatian umum.

“Memang sukar untuk menutup mulut orang lain tetapi ini adalah asam garam sebagai anak seni, namun saya mengambil pengajaran daripada kesilapan itu. Saya mohon maaf atas salah dan silap,” katanya yang dihubungi semalam.

Dia yang mula dikenali ramai menerusi watak Nur Amina dalam drama bersiri Nur Kasih amat berharap supaya peminat tidak membuat perbandingan antara kehidupan peribadi dengan lakonannya.

sales@rahsiaperkahwinan.com

“Seorang pelakon yang lebih senior ada memberitahu saya, apabila kita membawa watak baik biarlah sehingga dianggap baik dan begitu juga bila watak dipegang itu jahat. Dengan itu, kita boleh menjadi pelakon yang baik.

“Memang watak Nur Amina itu sebagai gadis yang baik dan saya mungkin akan menjadi seperti dia tapi biarlah perubahan itu bermula dari diri sendiri secara perlahan-lahan,” katanya.

Menurutnya, walaupun gambar itu lama tersebar di Internet, peminat masih menyokong dan memahami karier serta kehidupan sebenarnya.

“Dalam laman Facebook saya, memang ada peminat bertanyakan mengenai gambar itu tapi alhamdulillah mereka memahaminya dan memberi sokongan kepada saya untuk terus berjaya dalam karier.

“Saya juga ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada semua yang memberi dorongan kepada saya selama ini,” katanya yang turut mendapat tawaran membintangi sebuah telemovie tidak lama lagi.

Tiz Zaqyah berkata, masih banyak yang perlu dipelajari untuk berjaya dalam karier sebagai pelakon.

gambar seksi tiz zaqyah, pelakon drama nur kasih, pelakon nurkasih, profile tiz zaqyah, tiz zaqyah, tiz zaqyah arak, tiz zaqyah bersosial |Gambar Tiz Zaqyah Seksi | Siti Zaqyah Abdul Razak | Gambar Seksi Tiz Zaqyah | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesSebelum ini, akhbar melaporkan Tiz Zaqyah berkata, dia tidak mahu dianggap hipokrit oleh peminat dan mengaku bertudung dalam lakonan sekadar menuntut kehendak watak manakala kehidupan sebenar sebaliknya.

“Saya sama seperti gadis remaja lain yang tidak bertudung dan gemar bersosial.

“Cuma, apabila sudah menjadi pelakon, semuanya berubah. Saya terikat dengan jadual penggambaran dan sibuk di lokasi. Oleh itu, masa untuk diri sendiri bergembira agak terhad dan jika ada masa terluang saya senang bersama keluarga,” katanya.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

APABILA melihat lakonannya sebagai Kak Ika dan Nur Amina dalam drama Impian Illyana dan Nur Kasih, pasti ramai menyangka bintang baru, Tiz Zaqyah Abdul Razak sememangnya bertudung. Hakikat sebenar, si manis ini hanya gadis biasa yang sekadar menjayakan watak diberi.

Siapa sangka, tudung digayakan dalam drama Impian Ilyana musim kedua dan ketiga serta Nur Kasih yang kini popular di TV3 membawa tuah kepadanya. Kini, nama Tiz Zaqyah yang mesra dengan panggilan Tiz semakin dikenali dan mendapat perhatian.

Apapun, bukan mudah untuk Tiz Zaqyah mencapai kejayaan itu. Akuinya, ia rezeki yang diberi Tuhan kerana setiap watak diterima selepas menjalani uji bakat. Kepayahan yang pernah dilaluinya dirasakan sangat berbaloi.

gambar seksi tiz zaqyah, pelakon drama nur kasih, pelakon nurkasih, profile tiz zaqyah, tiz zaqyah, tiz zaqyah arak, tiz zaqyah bersosial |Gambar Tiz Zaqyah Seksi | Siti Zaqyah Abdul Razak | Gambar Seksi Tiz Zaqyah | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesKatanya, menjadi insan seni bukan semudah disangka. Setakat ini tawaran berlakon diterima berdasarkan uji bakat dijalani, tetapi itu tidak sedikit pun mematahkan semangatnya untuk berusaha mengukir nama.

“Saya seronok memulakan karier lakonan dari bawah. Menghadiri uji bakat memberikan pengalaman berharga untuk saya berusaha gigih mendapatkan sesuatu watak. Dalam soal ini, saya tidak kisah apa wataknya asalkan tawaran diterima.

gambar seksi tiz zaqyah, pelakon drama nur kasih, pelakon nurkasih, profile tiz zaqyah, tiz zaqyah, tiz zaqyah arak, tiz zaqyah bersosial |Gambar Tiz Zaqyah Seksi | Siti Zaqyah Abdul Razak | Gambar Seksi Tiz Zaqyah | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities“Sebab itu, watak bertudung pun saya ambil. Objektifnya, hanya satu, kerana saya minat berlakon dan ingin menonjolkan bakat dimiliki. Ditambah lagi, persaingan di kalangan pelakon baru sekarang ini sengit dan saya perlu bijak membawa diri.

“Apapun, saya tidak mahu dianggap hipokrit oleh peminat. Justeru, saya mengaku bertudung itu sekadar menuntut kehendak watak dan kehidupan sebenar pula sebaliknya. Saya sama seperti gadis remaja lain yang tidak bertudung dan gemar bersosial.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

“Cuma, apabila sudah menjadi pelakon, semuanya berubah. Saya terikat dengan jadual penggambaran dan sibuk di lokasi. Oleh itu, masa untuk diri sendiri bergembira agak terhad dan jika ada masa terluang saya senang bersama keluarga,” katanya.

Berusia 21 tahun, Tiz Zaqyah kelihatan cukup matang. Tutur katanya dan gaya menunjukkan dia sudah bersedia menempuhi kehidupan sebagai artis. Menurutnya, ini kerjaya yang dipilih dan perlulah tahu berhadapan dengan dugaan.

“Bagi saya, bukan senang untuk dikenali apatah lagi popular. Justeru, saya perlu kerja keras untuk itu tanpa mengira penat dan hal peribadi. Saya perlu profesional dan kerjaya ini menuntut pengorbanan masa yang besar untuk berjaya.

“Oleh itu, saya sangat bersyukur kerana keluarga memahami minat dan memberikan sokongan padu. Malah, ibu saya sendiri penonton dan pengkritik setia. Bersandarkan sokongan itu, diharapkan berjaya dan masyarakat menerima kehadiran saya dalam industri.

“Buat masa ini, terus terang dikatakan saya senang bekerja dengan pengarah seperti Kabir Bhatia dan Faizal Ishak yang banyak membantu menghidupkan watak Nur Amina. Saya seronok dan tenang bekerja dengan mereka kerana tiada tekanan.

“Mereka tahu syot apa yang diinginkan dan ia memudahkan pelakon memahaminya. Malah, mereka juga membantu saya cara melakonkan watak itu dengan berkesan menerusi penghayatan,” katanya.

Gadis lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) ini menyimpan impian bekerja dengan Yasmin Ahmad pula. Katanya, dia melihat pengarah filem Sepet dan Gubra itu sebagai luar biasa kerana sentuhannya berbeza daripada pengarah lain.

Memulakan karier lakonan pada 2006, penampilan pertamanya menerusi drama Gol & Gincu diikuti Impian Illyana dan Nur Kasih manakala telefilem seperti Bernafas Dalam Lumpur dan Puaka Topeng Putih.

“Tidak dinafikan, sekarang saya sudah mula menerima beberapa tawaran berlakon. Cuma, saya tidak boleh memaklumkannya lagi kerana belum ada kata persetujuan dan hitam putih. Semuanya masih dalam perbincangan dan bergantung kepada jadual saya.

“Apapun, saya harap dapat terus berlakon dengan membawa watak lebih mencabar. Kalau boleh, saya mahu lari daripada imej bertudung seperti sekarang. Jika ada peluang, saya mahu melakonkan watak seram atau menjadi wanita psiko dan gila,” katanya.

Akui Tiz Zaqyah, dia tidak mahu sering diberikan watak sama untuk dilakonkan kerana sukar untuk menguji sejauh mana kemampuan sebenarnya. Justeru, dia menyimpan harapan supaya suatu hari nanti berpeluang melakonkan watak diimpikan itu.

gambar seksi tiz zaqyah, pelakon drama nur kasih, pelakon nurkasih, profile tiz zaqyah, tiz zaqyah, tiz zaqyah arak, tiz zaqyah bersosial |Gambar Tiz Zaqyah Seksi | Siti Zaqyah Abdul Razak | Gambar Seksi Tiz Zaqyah | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesPROFIL

NAMA: Tiz Zaqyah Abdul Razak

USIA: 21 tahun

TARIKH LAHIR: 25 Oktober 1988

ASAL: Kuala Lumpur

STATUS: Bujang

KARIER: Pelakon

PENDIDIKAN: Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)

MULA BERLAKON: 2006

DRAMA: Gol & Gincu, Impian Illyana & Nur Kasih

TELEFILEM: Bernafas Dalam Lumpur & Puaka Topeng Putih

PERWATAKAN DIRI: Mesra dan Ceria

WATAK IMPIAN: Seram, psiko & gila

- harian metro-

Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 comments:

  1. Anonymous11:38 PM

    gossip orang yang dah jadi soleh@solehah ada x?kalu tiz dah jadi wanita solehah sila paparkan gambar terbaru.selain gambar yang ada kat dalam filem nur kasih.thx

    ReplyDelete

Item Reviewed: Tiz Zaqyah Pelakon Nur Kasih Seksi | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities Description: Rating: 5 Reviewed By: rahsia perkahwinan
Scroll to Top