728x90 AdSpace

ARTIKEL BARU

16 August 2009

Gambar Kahwin Akhil Hayy - Waheeda | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities

Gambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesHULU SELANGOR: Setelah dua tahun membiarkan banyak pihak membuat spekulasi dan berteka-teki tentang hubungan mereka, penyanyi serta penceramah bebas, Akhil Hayy, 40, dan penyanyi popular Waheeda, 30, akhirnya telah selamat diijabkabulkan di Masjid Ar Rahimah, Kuala Kubu Baru, hari ini.

Hanya dengan sekali lafaz, Akhil atau nama sebenarnya, Akhil Abdul Hayy sah bergelar suami kepada penyanyi yang popular dengan lagu Wassini itu pada majlis pernikahan mereka yang dihadiri oleh kira-kira 200 tetamu yang rata-ratanya terdiri daripada ahli keluarga, saudara-mara serta kenalan rapat kedua-dua belah pihak.

Turut hadir ialah dua anak Akhil iaitu Siti Nur Maisarah, 12 dan Mohd Syarif Idayatullah, 11.

Gambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesPasangan ini dinikahkan oleh Pendaftar Nikah Cerai dan Rujuk, Ustaz Zulhairi Jaid sekitar pukul 12 tengah hari. Pada majlis itu, Waheeda menerima mas kahwin berjumlah RM 80 serta tujuh dulang hantaran berbalas 11 dulang oleh pihaknya.

Tiada wang hantaran diberikan, sebaliknya Waheeda dan ibubapanya hanya meminta senaskhah Al-Quran daripada pihak lelaki.

Akhil yang ditemui sejurus selepas majlis pernikahan itu melahirkan rasa syukur dan berharap perkahwinan ini mampu menjadi penutup kepada segala kontroversi yang melanda dirinya dan Waheeda selama ini.

"Jodoh dan pertemuan adalah urusan Allah. Sebelum ini pun, terlalu ramai yang bertanya bila kami akan berkahwin. Jadi hari ini, kami buktikan dan berharap ia dapat menutup segala spekulasi.

sales@rahsiaperkahwinan.com

Gambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities

"Selebihnya, terserahlah kepada masyarakat kerana manusia boleh bercakap apa saja. Apa yang boleh saya katakan, ini bukan secara kebetulan dan bukan juga satu perancangan sangat pun.

"Sebelum ini, memang saya bercakap pada media bahawa saya senang dengan Waheeda. Cuma, untuk menggerakkannya ke arah itu (cinta), saya hanya serahkan kepada Allah.

"Tetapi, mustahil lah perkahwinan ini terjadi kalau bukan kerana cinta. Allah bukakan hati saya untuk menerima Waheeda dan dia ditakdirkan menjadi isteri saya.

"Insya-allah, saya akan cuba sebaik mungkin untuk membimbing Waheeda dan anak-anak," kata Akhil.

Menurutnya lagi, jika mengikut perancangan awal, dia ingin melangsungkan pernikahan pada 21 Ogos.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Gambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities
Ditanya sama ada bekas isterinya itu turut mengetahui tentang perkahwinannya dengan Waheeda, kata Akhil:

"Saya tidak mahu komen. Dia tidak ada kena-mengena."

Dalam pada itu, Waheeda juga melahirkan rasa syukur kerana telah sah bergelar isteri setelah hebat dilanda kontroversi selama ini.

Gambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities"Saya tidak mahu bercakap tentang kontroversi. Bagi saya, lebih banyak benda lain yang patut difikirkan. Saya mengambil nasihat Dr.Fadzilah Kamsah yang pernah cakap pada saya, cabaran yang dilalui sebenarnya akan diberikan ganjaran yang besar kelak.

"Perkahwinan ini juga adalah untuk merapatkan hubungan ahli keluarga kedua-dua belah pihak. Kami juga tidak akan pergi berbulan madu, tetapi akan menggunakan masa yang ada untuk melawat saudara-mara.

iklan@rahsiaperkahwinan.com

Gambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities
"Saya juga telah bersara dari dunia seni dan ingin memberikan tumpuan pada suami dan anak-anak," kata Waheeda yang juga bersedia untuk menimang cahayamata sendiri jika dikurniakan rezeki.

Ditanya mengapa pihaknya hanya meminta senaskhah Al-Quran sebagai pengganti wang hantaran, ujar Waheeda, dia berpendapat perkara itu lebih afdal kerana Al-Quran adalah pelengkap segala-galanya.
Gambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of CelebritiesGambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities"Ini memang permintaan bapa saya juga. Lagipun, saya tidak mahu perkahwinan ini membebankan sesiapa. Malah, saya dan Akhil memang sentiasa berpegang kepada Al-Quran dalam kehidupan," katanya yang juga menafikan majlis itu dibuat secara 'rahsia'.

"Majlis ini dibuat di sini kerana kawan Akhil ingin menikahkan kami sendiri. Kami juga tidak merahsiakan perkahwinan ini dari media kerana kami turut menjemput rakan-rakan media yang rapat dengan kami.

Gambar Perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar hantaran perkahwinan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Pernikahan Akhil Hayy dan Waheeda | Gambar Akhil Hayy dan Waheeda kahwin |PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities"Lagipun, keluarga dan saudara-mara di sebelah saya dan Akhil ramai yang hadir hari ini. Insya-allah, kami akan adakan sebuah resepsi pada 31 Oktober nanti di Dewan Bukit Jelutong, Shah Alam dan akan jemput lebih ramai tetamu," katanya.

Sebuah lagi resepsi di Gopeng, Perak juga akan dibuat seminggu kemudiannya.

-mstar-

Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]





  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

12 comments:

  1. Anonymous11:41 PM

    kesian maizawati....waheeda is such a homewrecker...akhil womaniser...

    ReplyDelete
  2. Anonymous11:53 PM

    waheeda...munafik,ari tu bagi tahu kat wartawan melodi kamu tidak pernah bcinta....top-top skg ni dah khwin,pas tu baru buat pgkuan bcinta....harap pnpilan luaran je cantik,dalaman yak cte,semua orang dapat fikir

    ReplyDelete
  3. Anonymous11:15 AM

    lantak dorang la..dah jodoh kan.baik jaga diri masing-masing lagi faedah.
    kepada maizawati, hidup musti diteruskan. allah menduga dirimu

    ReplyDelete
  4. Anonymous3:29 PM

    waheeda mmg perosak rumah tangga orang!!!!!!!harap mke jer lawa(lawa ker????)mcm dah xder laki len dlm dunia smpai laki orang nak ambik!!!!!nant satu hari laki ko kne ambk dek orang br ko tau langit tinggi rendah.

    ReplyDelete
  5. tuhlah.....kita tengok dari gambar kahwin nih...gedik semacam....heran bin ajaib kami dari RP

    ReplyDelete
  6. maizawati tetap lawa..dalam aniqah stelah di make up still cun cm artis jg!

    ReplyDelete
  7. Anonymous3:01 PM

    la cm la ko rang yang komen2 macam2 ne banyak baik sendiri mau ingat sudah

    ReplyDelete
  8. Anonymous12:01 PM

    macam taie jak waheeda 2..hipokrit tahap dewa!!!!!!

    ReplyDelete
  9. Anonymous3:46 PM

    Doakan mereka...

    ReplyDelete
  10. Anonymous4:13 PM

    xphm npe die mmlih jln itu....pape pun kite mdoakn yg trbaik unk mereke...smoga ape yg dilalui mnjadi pngajarn buat semua.....

    ReplyDelete
  11. Anonymous4:03 PM

    kite xde dtempat kejadian, so jgn wat andaian sendri.... mb akhil kawin dgn waheeda utk tutup aib waheeda... papepon, dh jodoh kn...kite doakan kebahagiaan meka jela... n yg buruk djadikan pengajaran buat sume....

    ReplyDelete
  12. Anonymous2:19 AM

    ops bkn nk uru-ara kn keadaan... tpi toe kn jodoh dy owg,,,, wat per ite nk msuk campur.... and skang ite cma mndoakan hbgan dy owg jek,,, AMIN-AMIN ... OKEY PAPAI ,,,,

    ReplyDelete

Item Reviewed: Gambar Kahwin Akhil Hayy - Waheeda | PERKAHWINAN artis MALAYSIA, news, scandal, gossip, Weddings, Families, Divorces of Celebrities Description: Rating: 5 Reviewed By: rahsia perkahwinan
Scroll to Top