Breaking News

Diet Membantu Sperma Sihat | Koleksi PETUA Tradisional, tips, information of MALAYSIA

iet Membantu Sperma Sihat | Sex, information, stories, videos, games, free sex MALAYSIA
Tahukan Anda diet dapat membantu kaum ADAM dalam memperolehi kualit sperma yang sihat ?

Telah kita ketahui diet yang terancang akan dapat membatu sistem kesihatan diri kita, selain daripada dapat menurunkan berat badan, diet juga dapat membantu mencegah kiri dari pelabagi penyakit.

Satu kajian telah dijalankan di Sepanyol yang menyatakan diet yang sihat dapat membantu menghasilkan sperma yang berkualiti. Hasil kajian telah dilakukan oleh Universiti Murica di Sepanyol oleh Dr. Jaime Mendiola seperti yang dilaporkan oleh website health24 (10/6/2009).


zaisuria.com |  pakej platinum | iklan berbayar di RAHSIA PERKAHWINAN
iklan@rahsiaperkahwinan.com

Kajian telah dilakukan keatas 30 orang lelaki yang mempunyai kualiti sperma yang rendah dan 31 orang lagi lelaki yang mempunyai kualiti sperma yang normal. Kajian dilakukan dengan mengawal tabiat merokok dan mengamalkan amalan diet bagi mengawal berat badan setiap lelaki tersebut. Keputusan akhir memberi menunjukkan perbezaan ketaraan bagi tahap kualiti air mani masing-masing.

Lelaki yang memiliki kualiti air mani yang normal didapati telah banyak memakan makanan yang mengandungi karbohidrat, vitamin C, folacin ( banyak dalam sayur-sayuran ), fiber daripada lelaki yang mempunyai kualiti air mani yang rendah. Sementara lelaki yang mempunyai air mani yang sihat banyak memakan makanan yang mengandungi lemak dan protein.

Kandungan antioksidan yang kurang didalam badan akan memberi impak negatif kepada kualiti sperma. Begitu juga sekiranya kaum lelaki banyak memakan daun bayam, tomato dan daging, ianya juga antara penyebab merendahkan kualiti sperma seorang lelaki.

di terjemahkan oleh RP dari website health24.

Ingin Letak Iklan ANDA di RAHSIA PERKAHWINAN ?
EMAIL KEPADA admin@rahsiaperkahwinan.com

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]

No comments