728x90 AdSpace

ARTIKEL BARU

15 February 2009

Majlis Perkahwinan Que Haidar Dan Linda Jasmine

Dinikahkan keramat pada tarikh 14 Februari 2009, bersamaan dengan Hari Kekasih, maka Que Haidar dan Linda Jasmine Sah bergelar suami isteri dan juga merangkap ibu dan ayah kepada anak Linda Jasmine. Apa-apa pun Rumahselebriti nak Ucapkan tahniah ke atas pasangan ini. semoga kekal hingga ke akhir hayat.

Majlis Perkahwinan Que Haidar Dan Linda JasmineHari kekasih semestinya amat bermakna buat mana-mana pasangan bercinta terutamanya bagi pasangan pengantin baru Tengku Iskhan Shah Tengku Haidar atau Que Haidar, 30 dan Linda Jasmine Hashim, 37 yang diijabkabulkan hari ini.

Dengan dua kali lafaz Que telah sah dinikahkan dengan linda oleh jurunikah Abu Sapian Jasin di Bora Ombak di sini kira-kira pukul 5.45 petang tadi.

Que memberikan hantaran berupa mas kahwin sebanyak RM1101, sebentuk cincin dan senaskah al-Quran kepada Linda.

Majlis Perkahwinan Que Haidar Dan Linda Jasmine
Sementara linda cantik seperti 'ratu' dalam busana putih rekaan Datin Sharifah Kirana membalas dengan sebentuk cincin.

Majlis Perkahwinan Que Haidar Dan Linda Jasmine
Que juga segak berbaju Melayu bewarna sedondon dengan pengantin perempuan yang direka oleh pereka yang sama.
Majlis Perkahwinan Que Haidar Dan Linda Jasmine
Antara mereka yang hadir adalah ibu bapa Linda, Datuk Murad Hashim dan Datin Kay Hashim, ibu Que, Rahmah Hussein, Ketua Biro (Utara) Star Publications (M) Bhd yang juga bapa saudara Linda, Datuk Seri Kamal Hashim, sepupu Linda merangkap perunding perkahwinan, penyanyi Jeslina Hashim, rakan artis seperti pelakon Awal Ashaari dan Shasha Bashir.

Majlis Perkahwinan Que Haidar Dan Linda Jasmine
Majlis resepsi bakal berlangsung pada pukul 8 lapan malam ini di tempat yang sama.

Majlis Perkahwinan Que Haidar Dan Linda Jasmine
Manakala majlis resepsi pihak pengantin lelaki akan berlangsung pada 15 Mac depan di dewan orang ramai Felda Taib Andak, Kulai, Johor dengan tema diraja.

Majlis Perkahwinan Que Haidar Dan Linda JasmineResepsi ‘bali dalam taman’ Linda-Que

Tiga jam sejurus dinikahkan, pelakon Tengku Iskhan Shah Tengku Hiadar atau Que Haidar, 30, dan koreografer Linda Jasmine Hashim, 37, disandingkan dalam satu majlis resepsi berkonsepkan ‘bali dalam taman’.

Linda yang anggun mengenakan gaun rekaan Syaiful Bahrim manakala Que segak dalam sut rekaan Lord’s Tailor tiba di Bora Ombak, di sini, kira-kira pukul 8.45 malam tadi.


Wajah ceria pasangan pengantin baru, Linda Jasmine Hashim dan Que Haidar.

Majlis dimulakan dengan paluan kompang dan seterusnya dibuka dengan persembahan tarian ‘Raikan Kasih’ daripada Ala Dancers.

Kemudian, berkumandang persembahan nyanyian daripada anak didik Linda daripada Akademi Fantasia iaitu Amylea, Farhan, dan Riz. Turut menyanyi adalah Jebat dan Zila.Linda tidak lupa untuk mengajak anaknya, Qalif Khan merakamkan gambar bersama.

Walaupun sedikit panas, namun majlis yang menggunakan sepenuhnya kawasan luar dan dalam restoran itu berlangsung dalam keadaan baik dan menimbulkan suasana yang romantik apabila disuluhi oleh cahaya suram daripada lampu neon dibantu dengan cahaya lilin.

Dengan pelamin indah bersama banyak kuntuman bunga ros kertas berwarna putih serta beberapa ekor rama-rama hiasan yang direka oleh penyanyi Jeslina Hashim dan dibantu oleh pihak Bora Ombak sendiri, 400 orang tetamu yang hadir turut menyaksikan pasangan ini melangsungkan upacara menepung tawar.Ketika upacara memotong kek.

Mereka adalah keluarga kedua belah pengantin, rakan taulan termasuk selebriti.

Antara selebriti yang hadir adalah Linda Onn, Dafi AF5, Awal Ashaari, Shasha Bashir, Ramli MS, Lufya AF6, Pamela Chong, dan Fatimah Abu Bakar.

Majlis Perkahwinan Que Haidar Dan Linda Jasmine

Linda ketika mengenakan gaun rekaan Syaiful Bahrim manakala Que memakai sut rekaan Calvin Thoo.

Beberapa jam selepas itu, upacara memotong kek tujuh tingkat daripada The Blooming Cake merupakan upacara terakhir sebelum Que dan Linda memberikan ucapan.

Pasangan yang mengenakan busana pengantin rekaan Calvin Thoo untuk upacara tersebut sempat merakamkan ucapan terima kasih kepada tetamu yang hadir serta pihak yang membantu menjayakan majlis tersebut.

Majlis Perkahwinan Que Haidar Dan Linda Jasmine
Sesi bergambar bersama sebahagian ahli keluarga Que yang datang dari Johor dan Kedah.

“Terima kasih, kepada semua yang menjayakan majlis ini yang banyak sangat jika kami ingin sebut satu-persatu dan sayangku..I love you,” ucap Que yang selepas itu melirik dan tersenyum kepada Linda.

Linda membisik kepada Que: “I love you too.”

“Ramai orang yang saya perlu sebutkan. Jadi, terima kasih kepada semua,” kata Linda yang sejurut selepas itu turut menuturkan perkataan I love you dengan penuh romantis kepada Que.

Antara pihak yang turut memberikan sumbangan kepada majlis perkahwinan Linda dan Que adalah Jakel, Habib Jewels, Jeslina Hashim selaku perunding perkahwinan daripada Polkadotted Creative Solution.

Terdahulu, kira-kira pukul 5.45 petang tadi, Que sah bergelar suami Linda dengan dua kali lafaz selepas dinikahkan oleh jurunikah masjid kawasan Ampang Abu Sapian Jasin berwalikan bapa Linda Datuk Murad Hashim.

Que memberikan hantaran berupa mas kahwin sebanyak RM1101, sebentuk cincin dan senaskah al-Quran kepada Linda.

Sementara linda cantik seperti 'ratu' dalam busana putih rekaan Datin Sharifah Kirana membalas dengan sebentuk cincin.

Majlis resepsi pihak pengantin lelaki akan berlangsung pada 15 Mac depan di dewan orang ramai Felda Taib Andak, Kulai, Johor dengan tema diraja. [sumber]


Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Post a Comment

Item Reviewed: Majlis Perkahwinan Que Haidar Dan Linda Jasmine Description: Rating: 5 Reviewed By: rahsia perkahwinan
Scroll to Top