Subscribe to web2feel.com
Subscribe to web2feel.com

Apa itu selaput dara?

Dalam istilah perubatan, selaput dara dikenali sebagai hymen. Selaput dara ini merupakan satu lipatan selaput lendir yang menutupi pintu bibir vagina perempuan. Ia telah ada sejak bayi perempuan dilahirkan. Kedudukannya adalah diantara satu atau dua cm dari bibir luar vagina dan bentuknya bulat mengikut bentuk liang vagina. Namun begitu ada juga selaput dara yang memiliki bentuk unik seperti bulan sabit ( semilunar ) dan mempunyai pemisah ( septum ). Selaput ini amat tipis dan merupakan membran yang lembut.

Rahsia di sebalik air sembahyang

Ramai di antara kita yang tidak sedar akan hakikat bahawa setiap yang dituntut dalam Islam mempunyai hikmah nya yang tersendiri. Pernahkah kita terfikir mengapa kita mengambil wuduk sedemikian rupa? Pernah kita terfikir segala hikmah yang kita perolehi dalam menghayati Islam? Pernah kita terfikir mengapa Allah lahirkan kita sebagai umat Islam? 1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah,ampunilah dosa mulut dan lidahku ini". Penjelasan nombor 1 : Kita hari-hari bercakap benda-benda yang tak berfaedah.

Perkahwinan Siti Nurhaliza & Datuk Khalid

Ibarat kisah fantasi yang sering dibayangkan dalam novel cinta, begitulah gambaran kemeriahan majlis persandingan penyanyi terkenal, Datin Siti Nurhaliza Tarudin dan Datuk Khalid Mohamad Jiwa. Daripada riak wajah pengantin tergambar segenap rasa bahagia yang sukar diterjemahkan dengan kata-kata.Melangkah anggun dengan persalinan kebaya moden putih, Badarsila dipetik daripada judul lagu popularnya rekaan Radzuan Radziwill ke Dewan Pameran 1 & 2, Pusat Persidangan Kuala Lumpur (KLCC), senyuman dan debaran mengiringi langkah pasangan pengantin baru itu untuk upacara bersanding.
CahayaBiru.com

Petunjuk kesihatan seksual dan kepuasan hidup | Sex, information, stories, videos, games, free sex MALAYSIA
Walaupun seks bukan satu keperluan wajib hidup seharian, ianya amat penting bagi kebanyakan manusia biasa, sehinggakan boleh membawa pertikaian, pergaduhan mahupun perceraian. Kerana seks juga hidup seseorang itu boleh musnah atau jika dibuat pilihan yang tepat bertambah ceria dengan perkembangan zuriat secara halal.

Namun, fokus artikel minggu ini bukan kepada hubungan seks terlarang, hukum agama mahupun penyebaran penyakit akibat seks rambang. Apa yang ingin diketengahkan adalah fakta sebuah tinjauan yang menunjukkan rakyat Malaysia, yang rata-rata menganggap seks satu subjek tabu, kurang menikmati keintiman bersama pasangan masing-masing.

Perlu juga ditekankan bagaimana hasil tinjauan sama turut menunjukkan hubungan rapat kepuasan seksual seseorang dengan tahap kesihatan dan juga kepuasan hidupnya secara keseluruhan.

- Asia Pasifik

Satu tinjauan besar-besaran tajaan Pfizer untuk 13 negara Asia Pasifik dari Mei hingga Julai 2008 menunjukkan satu persamaan penting dengan tinjauan serupa di Eropah iaitu tahap kepuasan seksual dan juga kepuasan hidup semakin menurun di seluruh dunia.

Tinjauan Kesihatan Seksual dan Menyeluruh Asia Pasifik (AP SHOW) itu juga menunjukkan masalah seksual juga semakin banyak berlaku dengan 31 peratus lelaki dan 43 wanita mempunyai masalah dalam hubungan seks dengan pasangan mereka. Penduduk di India dan Filipina dicatatkan mempunyai kepuasan seksual tertinggi di rantau ini sementara Jepun dan Korea antara yang terendah.

Ahli Pengasas Pusat Kesihatan Seksual Australia di Hospital St. Luke, Sydney, Dr. Rosie King memaklumkan situasi di Malaysia hampir sama seperti di Eropah dengan sebahagian besar penduduknya kurang kepuasan seksual.

“Sebanyak 62 peratus lelaki dan 73 peratus wanita negara ini kurang kepuasan penuh dalam hubungan seks berbanding 60 peratus lelaki dan wanita di Eropah.

“Selain itu, tinjauan juga menunjukkan kurang kepuasan seksual berkait dengan kepuasan hidup seseorang itu, secara keseluruhannya,” jelas beliau.

Menurutnya lagi, individu yang mempunyai tahap kepuasan seks yang tinggi dilihat mempunyai tahap kepuasan hidup yang lebih tinggi.

Selain itu tegasnya, kepuasan seksual juga jelas berkait rapat dengan tahap kesihatan badan, pengurangan stres dan tanggapan positif terhadap kesihatan fizikal, terutamanya di kalangan wanita Malaysia.

“Lelaki dan wanita yang mendapat kepuasan penuh dari hubungan seks mereka juga dilihat menggambarkan kesihatan diri sebagai bagus atau amat bagus,” katanya.

Hasil maklumat yang dikumpul dari pasangan di rantau Asia Pasifik itu, jelas dilihat bagaimana individu yang sihat lebih menikmati hubungan seks bersama pasangan masing-masing. Ini seterusnya dapat memberi kesan berangkai yang meningkatkan pemikiran positif terhadap pencapaian hidup dan kepuasan hidup secara keseluruhan.

- Lelaki dan ED

Sekitar 38 peratus lelaki di Malaysia dikatakan menghadapi masalah mati pucuk (ED) dan dianggarkan hanya satu dari 10 pesakit ED sahaja yang mendapatkan bantuan. Selebihnya, hanya mengharapkan bantuan datang atau mencari di tempat yang salah.

Menurut Dr. King, lelaki yang menghidap ED seterusnya mungkin berhadapan dengan tahap kepuasan seksual yang berkurangan dan semakin kurang hubungan seks.

“Kira-kira 40 peratus lelaki Malaysia melaporkan ereksi yang tidak mencapai tahap maksimum (gred 4).

“Lebih malang lagi bagi mereka, tinjauan AP SHOW juga menunjukkan lelaki jauh lebih mementingkan seks berbanding wanita,” ujarnya.

Beliau menjelaskan AP SHOW menunjukkan seks merupakan keutamaan nombor lapan daripada 17 keutamaan hidup lelaki tempatan sementara bagi wanita pula ia yang ke-14 daripada 17 keutamaan hidup lain.

Tambahnya, dari segi purata rantau Asia Pasifik pula, seks berada di tangga ke-16 daripada 17 keutamaan hidup bagi wanita.

Dari segi peratusan, AP SHOW menunjukkan 64 peratus lelaki menganggap hubungan seksual yang baik dalam perhubungan sebagai penting atau amat penting berbanding hanya 45 peratus wanita yang mempunyai tanggapan sama.

Bagi lelaki yang menghidap diabetes pula, mereka lebih berisiko menghidap ED akibat neuropati diabetik. Dianggarkan sehingga 75 peratus penghidap diabetes mengalami masalah seksual, yang semakin teruk dengan peningkatan usia.

ED kebiasaannya mula dikesan selepas 10 tahun pesakit dikesan menghidap diabetes tetapi malangnya ramai yang malu untuk membincangkan masalah tersebut dengan pasangan mahupun doktor mereka. Ini bukan sahaja menjejaskan kepuasan seksual diri, malahan tahap kepuasan isteri (pasangan) mereka juga.

- Peranan doktor

Seperti ramai sedia maklum, semakin ramai penduduk dunia dan juga penduduk Malaysia yang menghidap penyakit kronik seperti diabetes, masalah kardiovaskular (jantung dan salur darah), buah pinggang dan banyak lagi. Dengan itu, pasti lebih banyak pesakit yang menemui doktor untuk pemeriksaan dan rawatan.

Dr. King menegaskan doktor-doktor perlu mengambil kesempatan semasa pemeriksaan kesihatan pesakit untuk bertanyakan tentang kesihatan seksual mereka.

“Memang difahami bahawa seks adalah satu subjek yang sukar dibincangkan oleh doktor mahupun pesakit.

“Bagaimanapun, doktor perlu lebih proaktif dan belajar membincangkan isu sebegini supaya keseluruhan kualiti hidup pesakit terjaga,” katanya.

Tegasnya, bantuan doktor dalam subjek tabu ini penting kerana kajian telah membuktikan kepentingan seks tidak akan berkurangan dengan peningkatan usia. Berikutan semakin banyak masalah kesihatan menyusul dengan peningkatan usia, bantuan doktor (walau cuma merujuk kepada pakar bersesuaian) dapat memastikan kepuasan seksual pesakit tidak terjejas teruk.

Dalam konteks budaya Timur yang mementingkan adab sopan, pemikiran lama yang membataskan peranan isteri dalam hubungan seksual bersama suami juga mungkin menjejaskan kepuasan kedua-dua pihak. Untuk itu, komunikasi antara suami isteri amat penting, bukan sahaja bagi mengukuhkan hubungan rumahtangga malahan membolehkan mereka menikmati hubungan yang telah dihalalkan melalui penyatuan yang sah.

Seks merupakan satu subjek yang luas dan subjektif dengan bermacam pecahan yang boleh membawa masalah mahupun penyelesaian. Paling utama, ia melibatkan hubungan mendalam dua individu dan akan memberi kesan (baik atau buruk) kepada kedua-dua suami dan isteri.

Jangan hanya mementingkan diri dengan menyorokkan masalah yang dihadapi sehingga membiarkan pasangan anda terkapai-kapai. Seks dalam hidup berumahtangga adalah sesuatu yang amat penting dan tidak boleh diambil mudah kerana ia akan memberi kesan kepada kepuasan hidup anda dan pasangan.

Tinjauan AP SHOW merupakan antara beberapa kajian asas yang dapat membantu mengesan masalah seksual yang dihadapi penduduk rantau ini, seterusnya membolehkan kita mencari jalan penyelesaian masalah tersebut. Oleh itu, banyakkan mendapat makluman mengenai isu sensitif ini, bertanya kepada doktor anda dan dapatkan bantuan jika anda memerlukannya.

Oleh NURUL ANUAR KARI

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]

Petunjuk kesihatan seksual dan kepuasan hidup | Sex, information, stories, videos, games, free sex MALAYSIA
Walaupun seks bukan satu keperluan wajib hidup seharian, ianya amat penting bagi kebanyakan manusia biasa, sehinggakan boleh membawa pertikaian, pergaduhan mahupun perceraian. Kerana seks juga hidup seseorang itu boleh musnah atau jika dibuat pilihan yang tepat bertambah ceria dengan perkembangan zuriat secara halal.

Namun, fokus artikel minggu ini bukan kepada hubungan seks terlarang, hukum agama mahupun penyebaran penyakit akibat seks rambang. Apa yang ingin diketengahkan adalah fakta sebuah tinjauan yang menunjukkan rakyat Malaysia, yang rata-rata menganggap seks satu subjek tabu, kurang menikmati keintiman bersama pasangan masing-masing.

Perlu juga ditekankan bagaimana hasil tinjauan sama turut menunjukkan hubungan rapat kepuasan seksual seseorang dengan tahap kesihatan dan juga kepuasan hidupnya secara keseluruhan.

- Asia Pasifik

Satu tinjauan besar-besaran tajaan Pfizer untuk 13 negara Asia Pasifik dari Mei hingga Julai 2008 menunjukkan satu persamaan penting dengan tinjauan serupa di Eropah iaitu tahap kepuasan seksual dan juga kepuasan hidup semakin menurun di seluruh dunia.

Tinjauan Kesihatan Seksual dan Menyeluruh Asia Pasifik (AP SHOW) itu juga menunjukkan masalah seksual juga semakin banyak berlaku dengan 31 peratus lelaki dan 43 wanita mempunyai masalah dalam hubungan seks dengan pasangan mereka. Penduduk di India dan Filipina dicatatkan mempunyai kepuasan seksual tertinggi di rantau ini sementara Jepun dan Korea antara yang terendah.

Ahli Pengasas Pusat Kesihatan Seksual Australia di Hospital St. Luke, Sydney, Dr. Rosie King memaklumkan situasi di Malaysia hampir sama seperti di Eropah dengan sebahagian besar penduduknya kurang kepuasan seksual.

“Sebanyak 62 peratus lelaki dan 73 peratus wanita negara ini kurang kepuasan penuh dalam hubungan seks berbanding 60 peratus lelaki dan wanita di Eropah.

“Selain itu, tinjauan juga menunjukkan kurang kepuasan seksual berkait dengan kepuasan hidup seseorang itu, secara keseluruhannya,” jelas beliau.

Menurutnya lagi, individu yang mempunyai tahap kepuasan seks yang tinggi dilihat mempunyai tahap kepuasan hidup yang lebih tinggi.

Selain itu tegasnya, kepuasan seksual juga jelas berkait rapat dengan tahap kesihatan badan, pengurangan stres dan tanggapan positif terhadap kesihatan fizikal, terutamanya di kalangan wanita Malaysia.

“Lelaki dan wanita yang mendapat kepuasan penuh dari hubungan seks mereka juga dilihat menggambarkan kesihatan diri sebagai bagus atau amat bagus,” katanya.

Hasil maklumat yang dikumpul dari pasangan di rantau Asia Pasifik itu, jelas dilihat bagaimana individu yang sihat lebih menikmati hubungan seks bersama pasangan masing-masing. Ini seterusnya dapat memberi kesan berangkai yang meningkatkan pemikiran positif terhadap pencapaian hidup dan kepuasan hidup secara keseluruhan.

- Lelaki dan ED

Sekitar 38 peratus lelaki di Malaysia dikatakan menghadapi masalah mati pucuk (ED) dan dianggarkan hanya satu dari 10 pesakit ED sahaja yang mendapatkan bantuan. Selebihnya, hanya mengharapkan bantuan datang atau mencari di tempat yang salah.

Menurut Dr. King, lelaki yang menghidap ED seterusnya mungkin berhadapan dengan tahap kepuasan seksual yang berkurangan dan semakin kurang hubungan seks.

“Kira-kira 40 peratus lelaki Malaysia melaporkan ereksi yang tidak mencapai tahap maksimum (gred 4).

“Lebih malang lagi bagi mereka, tinjauan AP SHOW juga menunjukkan lelaki jauh lebih mementingkan seks berbanding wanita,” ujarnya.

Beliau menjelaskan AP SHOW menunjukkan seks merupakan keutamaan nombor lapan daripada 17 keutamaan hidup lelaki tempatan sementara bagi wanita pula ia yang ke-14 daripada 17 keutamaan hidup lain.

Tambahnya, dari segi purata rantau Asia Pasifik pula, seks berada di tangga ke-16 daripada 17 keutamaan hidup bagi wanita.

Dari segi peratusan, AP SHOW menunjukkan 64 peratus lelaki menganggap hubungan seksual yang baik dalam perhubungan sebagai penting atau amat penting berbanding hanya 45 peratus wanita yang mempunyai tanggapan sama.

Bagi lelaki yang menghidap diabetes pula, mereka lebih berisiko menghidap ED akibat neuropati diabetik. Dianggarkan sehingga 75 peratus penghidap diabetes mengalami masalah seksual, yang semakin teruk dengan peningkatan usia.

ED kebiasaannya mula dikesan selepas 10 tahun pesakit dikesan menghidap diabetes tetapi malangnya ramai yang malu untuk membincangkan masalah tersebut dengan pasangan mahupun doktor mereka. Ini bukan sahaja menjejaskan kepuasan seksual diri, malahan tahap kepuasan isteri (pasangan) mereka juga.

- Peranan doktor

Seperti ramai sedia maklum, semakin ramai penduduk dunia dan juga penduduk Malaysia yang menghidap penyakit kronik seperti diabetes, masalah kardiovaskular (jantung dan salur darah), buah pinggang dan banyak lagi. Dengan itu, pasti lebih banyak pesakit yang menemui doktor untuk pemeriksaan dan rawatan.

Dr. King menegaskan doktor-doktor perlu mengambil kesempatan semasa pemeriksaan kesihatan pesakit untuk bertanyakan tentang kesihatan seksual mereka.

“Memang difahami bahawa seks adalah satu subjek yang sukar dibincangkan oleh doktor mahupun pesakit.

“Bagaimanapun, doktor perlu lebih proaktif dan belajar membincangkan isu sebegini supaya keseluruhan kualiti hidup pesakit terjaga,” katanya.

Tegasnya, bantuan doktor dalam subjek tabu ini penting kerana kajian telah membuktikan kepentingan seks tidak akan berkurangan dengan peningkatan usia. Berikutan semakin banyak masalah kesihatan menyusul dengan peningkatan usia, bantuan doktor (walau cuma merujuk kepada pakar bersesuaian) dapat memastikan kepuasan seksual pesakit tidak terjejas teruk.

Dalam konteks budaya Timur yang mementingkan adab sopan, pemikiran lama yang membataskan peranan isteri dalam hubungan seksual bersama suami juga mungkin menjejaskan kepuasan kedua-dua pihak. Untuk itu, komunikasi antara suami isteri amat penting, bukan sahaja bagi mengukuhkan hubungan rumahtangga malahan membolehkan mereka menikmati hubungan yang telah dihalalkan melalui penyatuan yang sah.

Seks merupakan satu subjek yang luas dan subjektif dengan bermacam pecahan yang boleh membawa masalah mahupun penyelesaian. Paling utama, ia melibatkan hubungan mendalam dua individu dan akan memberi kesan (baik atau buruk) kepada kedua-dua suami dan isteri.

Jangan hanya mementingkan diri dengan menyorokkan masalah yang dihadapi sehingga membiarkan pasangan anda terkapai-kapai. Seks dalam hidup berumahtangga adalah sesuatu yang amat penting dan tidak boleh diambil mudah kerana ia akan memberi kesan kepada kepuasan hidup anda dan pasangan.

Tinjauan AP SHOW merupakan antara beberapa kajian asas yang dapat membantu mengesan masalah seksual yang dihadapi penduduk rantau ini, seterusnya membolehkan kita mencari jalan penyelesaian masalah tersebut. Oleh itu, banyakkan mendapat makluman mengenai isu sensitif ini, bertanya kepada doktor anda dan dapatkan bantuan jika anda memerlukannya.

Oleh NURUL ANUAR KARI

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]

Gambar Mawi dan Ekin | Gambar Terbaru Mawi dan Ekin
PUTRAJAYA: Kursus perkahwinan di Masjid Putrajaya mencatatkan ‘debaran’ pertama bakal pengantin Mawi dan teman wanitanya Ekin.

Bertempat di Masjid Putrajaya, pasangan yang sedang hangat bercinta itu dilihat sama-sama menghadiri kursus perkahwinan hampir satu hari bermula dari 8 pagi hingga 10.30 malam.

Sementelah pihak Astro telah mendapat hak eksklusif untuk membuat liputan khas perkahwinan anak didik istimewanya itu, ramai yang ternanti-nanti bagaimanakah bentuk buah tangan yang akan ditampilkan.

Yang pasti, rakaman kursus kahwin Juara Akademi Fantasia musim ketiga ini, akan disiarkan pada tiga hari berturut-turut dalam tiga bahagian bermula pada 17 Disember.

Sebagai penyiar rasmi majlis perkahwinan Mawi-Ekin yang dijadualkan berlangsung pada 20 Disember ini, di masjid di Johor Bharu, Astro begitu komited untuk memberi yang terbaik untuk tatapan peminat Mawi dan peminat Astro amnya.Bermula dengan siaran langsung pengumuman khas Mawi mengenai tarikh pernikahannya pada 21 Oktober lalu bertempat di Palace of the Golden Horses, Seri Kembangan yang mana ke udara secara langsung di saluran Awani (Saluran 501), Astro telah menyusun banyak lagi program istimewa sempena majlis itu akan menyusul kemudian.

Antaranya majlis pernikahan, majlis resepsi, dokumentari khas kisah cinta Mawi-Ekin dan majlis resepsi istimewa.

Program-program ini disiarkan melalui tiga saluran iaitu Oasis, Ria serta Prima.

Mawi sendiri terlibat dalam perbincangan dan memberikan idea seperti penetapan tarikh serta konsep.

Difahamkan, krew Astro telah pun turun ke Kulai dan Johor Bahru baru-baru ini untuk membuat rakaman khas program pra-perkahwinan pasangan sensasi itu. Mereka sudah bertemu keluarga kedua-dua pihak untuk membuat rakaman dan wawancara eksklusif.
Program-program istimewa Astro sempena pernikahan Mawi-Ekin.

- 17 Disember 2008 (Rabu) – 9.30 malam Astro Oasis (Saluran 106) Kursus kahwin Mawi-Ekin (Bhg 1)

-18 Disember 2008 (Khamis) – 9.30 malam Astro Oasis (Saluran 106) Kursus kahwin Mawi-Ekin (bahagian 2)

- 19 Disember 2008 (Jumaat) – 9.30 malam Astro Oasis (Saluran 106) Kursus kahwin Mawi-Ekin (bahagian 3)

- 20 Disember 2008 (Sabtu) – 11 pagi Astro Oasis (Saluran 106) Siaran langsung majlis pernikahan Mawi-Ekin

- 28 Disember 2008 (Ahad) – 11 pagi hingga 6 petang Astro Prima (Saluran 105) Siaran langsung majlis resepsi keluarga Mawi dari Felda Taib Andak, Johor Dokumentari kisah cinta Mawi-Ekin

- 11 Januari 2009 (Ahad) – 6 petang Astro Ria (Saluran 104) Dokumentari persiapan persandingan Mawi-Ekin

[sumber]

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]


Gambar Mawi dan Ekin | Gambar Terbaru Mawi dan Ekin
PUTRAJAYA: Kursus perkahwinan di Masjid Putrajaya mencatatkan ‘debaran’ pertama bakal pengantin Mawi dan teman wanitanya Ekin.

Bertempat di Masjid Putrajaya, pasangan yang sedang hangat bercinta itu dilihat sama-sama menghadiri kursus perkahwinan hampir satu hari bermula dari 8 pagi hingga 10.30 malam.

Sementelah pihak Astro telah mendapat hak eksklusif untuk membuat liputan khas perkahwinan anak didik istimewanya itu, ramai yang ternanti-nanti bagaimanakah bentuk buah tangan yang akan ditampilkan.

Yang pasti, rakaman kursus kahwin Juara Akademi Fantasia musim ketiga ini, akan disiarkan pada tiga hari berturut-turut dalam tiga bahagian bermula pada 17 Disember.

Sebagai penyiar rasmi majlis perkahwinan Mawi-Ekin yang dijadualkan berlangsung pada 20 Disember ini, di masjid di Johor Bharu, Astro begitu komited untuk memberi yang terbaik untuk tatapan peminat Mawi dan peminat Astro amnya.Bermula dengan siaran langsung pengumuman khas Mawi mengenai tarikh pernikahannya pada 21 Oktober lalu bertempat di Palace of the Golden Horses, Seri Kembangan yang mana ke udara secara langsung di saluran Awani (Saluran 501), Astro telah menyusun banyak lagi program istimewa sempena majlis itu akan menyusul kemudian.

Antaranya majlis pernikahan, majlis resepsi, dokumentari khas kisah cinta Mawi-Ekin dan majlis resepsi istimewa.

Program-program ini disiarkan melalui tiga saluran iaitu Oasis, Ria serta Prima.

Mawi sendiri terlibat dalam perbincangan dan memberikan idea seperti penetapan tarikh serta konsep.

Difahamkan, krew Astro telah pun turun ke Kulai dan Johor Bahru baru-baru ini untuk membuat rakaman khas program pra-perkahwinan pasangan sensasi itu. Mereka sudah bertemu keluarga kedua-dua pihak untuk membuat rakaman dan wawancara eksklusif.
Program-program istimewa Astro sempena pernikahan Mawi-Ekin.

- 17 Disember 2008 (Rabu) – 9.30 malam Astro Oasis (Saluran 106) Kursus kahwin Mawi-Ekin (Bhg 1)

-18 Disember 2008 (Khamis) – 9.30 malam Astro Oasis (Saluran 106) Kursus kahwin Mawi-Ekin (bahagian 2)

- 19 Disember 2008 (Jumaat) – 9.30 malam Astro Oasis (Saluran 106) Kursus kahwin Mawi-Ekin (bahagian 3)

- 20 Disember 2008 (Sabtu) – 11 pagi Astro Oasis (Saluran 106) Siaran langsung majlis pernikahan Mawi-Ekin

- 28 Disember 2008 (Ahad) – 11 pagi hingga 6 petang Astro Prima (Saluran 105) Siaran langsung majlis resepsi keluarga Mawi dari Felda Taib Andak, Johor Dokumentari kisah cinta Mawi-Ekin

- 11 Januari 2009 (Ahad) – 6 petang Astro Ria (Saluran 104) Dokumentari persiapan persandingan Mawi-Ekin

[sumber]

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]


Mutira Kata Minggu Ini

Bermula pada hari ini, jadikan DIRIMU bagai pohon yang rendang di mana setiap insan dapat berteduh. JANGANLAH jadi seperti pohon kering tempat sang pungguk melepas rindu dan hanya layak dibuat kayu api.

video minggu ini

Jadilah Yang PERTAMA membaca!

Langgani Pelbagai Artikel Rahsia Perkahwinan Terus Ke Email Anda!! !:

By FeedBurner

Twitt RP !

RP's Fan Box

Rahsia TERBARU !