Breaking News

Herba untuk fungsi seksual

rahsia perkahwinan,gambar pemerkosaan,gambar artis,weddings readings,wedding speech,wedding dresses,weddings in las vegas,wedding toasts,wedding invitations,wedding flowers,wedding cakes,wedding rings,weddings,wedding songs,wedding anniversary,wedding,wedding decorations
“SAYA mempunyai masalah tekanan darah tinggi dan mengambil ubat sejak lapan tahun yang lalu.

Dalam masa yang sama, saya dapati kemampuan dan keinginan seks juga semakin menurun. Apakah alternatif yang boleh diamalkan?”

JAWAPAN:
Terdapat banyak faktor yang boleh menjejaskan kesihatan seksual misalnya peningkatan umur, penyakit, pengambilan alkohol yang berlebihan, diet yang tidak sihat, stres dan keletihan.

Apabila seseorang itu semakin berumur, banyak perubahan berlaku dalam badan yang mempengaruhi kemampuan dan keinginan seks.

Tekanan darah tinggi boleh menyebabkan saluran darah menjadi sempit dan keras lalu menjejaskan pengaliran darah ke seluruh tubuh dan tidak terkecuali ke bahagian zakar.

Aliran darah yang terganggu pula boleh menjejaskan kualiti ereksi yang memerlukan bekalan darah yang mencukupi untuk mendapatkan ereksi sempurna.

Bagi individu yang mengambil ubat tekanan darah dalam jangka panjang, disfungsi erektil (ED) dan kurang atau keinginan seks rendah adalah kesan sampingan yang biasa.

Anda boleh mencuba herba horny goat weed.

Ia adalah sejenis rumpai air yang mempunyai kesan positif terhadap rangsangan saraf deria dan ia dianggap sebagai antara herba yang bersifat afrodisiak oleh masyarakat terdahulu.

Ginseng, puncture vine, muira puama dan withania juga membantu meningkatkan tenaga seks manakala damiana menambahkan kepekaan pada bahagian klitoris (yang mungkin bermanfaat untuk wanita) serta merangsang keinginan seks.

Gingko pula menggalakkan kesan oksida nitrik bagi membantu merehatkan dinding salur darah supaya aliran darah dapat ditingkatkan.

Kombinasi herba-herba ini dapat memperbaiki tenaga seks, meningkatkan prestasi seksual, tenaga batin dan mengurangkan kelesuan yang banyak dialami oleh masyarakat hari ini.

Amalkan diet dan gaya hidup yang sihat serta senaman yang berterusan (kira-kira 30 minit setiap hari).

Diet sihat yang mengandungi serat, sayur-sayuran, bijirin, kekacang dan buah-buahan akan membantu pengaliran darah ke organ-organ dalam badan, dan peningkatan aliran darah ke bahagian zakar boleh meningkatkan keinginan seks dan ereksi.

Dapatkan kemaskini blog Rahsia Perkahwinan terus ke email ANDA!!!

No comments