Breaking News

10 Alasan Mengapa Seks Itu Sihat Dan Perlu | Sex, information, stories, videos, games, free sex MALAYSIA

10 Alasan Mengapa Seks Itu Sihat Dan Perlu | Seks Suami-Isteri | Bercinta Dengan Suami Orang | SuamiPerkasa.com | Suami Cepat Tewas | Berbagi Suami | SuamiOnline.com | Kisah Suami | Info Seks Suami Isteri | Sarapan Buat Suami | ghairah suami | Husband and Wife, passion, sex and relationships, romanceJangan lekas percaya apabila ada sahabat atau keluarga terdekat berkata bahawa hubungan seksual di antara suami isteri itu sekadar dapat menjanjikan kita dengan kenikmatan semata-mata. Itu semua dusta! Kerana ternyata ada beberapa faktor lain yang menjadi alasan yang kuat mengapa pasangan suami isteri harus melakukan hubungan seksual..iaitu menyihatkan! Tidak percaya? Semak saja yang berikut ini..

1. Hasil kajian ilmiah ada menyebutkan bahawa pada saat wanita sedang berghairah ketika bercinta, dia akan mengeluarkan hormon estrogen dua kali lebih banyak daripada biasa. Penghasilan hormon estrogen yang banyak ini bukan saja dapat membuatkan rambut si wanita menjadi lebih bersinar, tetapi juga menjadikan kulit lebih halus dan lembut.

2. Hubungan seksual yang berlangsung dengan lemah lembut dan dalam keadaan rileks akan mengurangkan kemungkinan seseorang itu mengalami jangkitan kulit, alergi ataupun jerawat. Ini kerana keringat yang keluar pada saat aktiviti seksual berlangsung akan membersihkan pori-pori dan menjadikan kulit semakin bersinar.

3. Selain itu aktiviti bercinta akan membakar kalori dalam tubuh anda, terutamanya bagi anda yang sebelum itu baru saja melakukan makan malam di bawah sinar cahaya lilin dengan si dia.

4. Sebagai pengetahuan anda, seks itu ternyata merupakan salah satu olahraga yang paling aman dan nyaman dilakukan! Ini, kerana saat hubungan seksual berlangsung maka semua otot tubuh pun mengalami pelembutan. Tidak hairan pula jika seks disebut-sebut lebih menyihatkan berbanding berenang 20 pusingan. Asyik pula tu!. Lebih menguntungkan, senaman seksual tidak memerlukan pakaian sukan mahupun kasut sukan yang khusus!

5. Seks juga merupakan salah satu cara untuk menyembuhkan depresi ringan. Kenapa? Kerana aktiviti seksual akan melepaskan endhorpin tubuh ke dalam aliran darah, lalu menciptakan sebuah eforia. Sehingga fikiran dan tubuh kita pun terasa ringan dan menyenangkan.

6. Lebih sering anda melakukan hubungan seksual, konon lebih banyak khasiatnya sehingga boleh membuat pasangan anda sering teringat-ingatkan anda. Maksudnya. aktiviti seksual yang anda lakukan itu akan mengeluarkan sejenis kimia tubuh yang disebut pheromone. Nah, perfume tubuh inilah yang boleh membuat pasangan anda tergila-gila untuk kembali bercinta dengan anda!

7. Seks ternyata juga merupakan alat penenang paling selamat di dunia! Faktanya menyebutkan bahawa aktiviti seksual itu 10 kali lebih berkesan berbanding valium atau apa jua dadah lainnya!
8. Percaya atau tidak kalau dikatakan bahawa ciuman yang anda lakukan dengan si dia setiap hari akan menjauhkan kita daripada doktor gigi? Ini adalah di sebabkan, berciuman akan membantu kerja saliva atau air liur dalam membanteras sisa-sisa makanan pada gigi, menurunkan kadar asid yang menjadi penyebab kerosakan gigi, pun mencegah terjadinya timbunan plak pada gigi.

9. Seks juga sebenarnya berkesan mengusir sakit kepala. Sebabnya dalam sebuah aktiviti seksual akan terjadi pelepasan ketegangan dalam aliran pembuluh darah. Oleh itu tidak ada lagi yang namanya penyumbatan pembuluh darah ke otak.

10. Aktiviti seksual yang cukup jumlahnya akan melapangkan hidung dari segala sumbatan. Ini disebabkan seks merupakan salah satu antihistamin dalam tubuh, sehingga ia amat berkesan membantu membanteras asma atau pun alergi debu dan jerami.

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]

No comments