Breaking News

Tingkah Laku Seks | FAMILY, romance, separation, soulmate, Sexuality, KELUARGA

Tingkah Laku Seks | Oral Seks & Hukumnya | Seks Video | Hubungan Seks | YouTube-seks |  Rahsia Seks | 3GP Melayu | Seks Hebat |Rahsia-rahsia seks | Seks Melayu Malaysia | Diranjang.com | Seks Bomba | Sex, information, stories, videos, games, free sex MALAYSIASebelum mengenali lelaki, perlu diketahui bagaimana organ seksnya berfungsi. Anggota kelamin secara kasarnya ( bahagian luarnya ) terdiri daripada zakar dan scortum atau buah zakar. Tetapi anggota reproduksinya juga rumit sebagaimana wanita. Organ kelamin ini turut mempunyai testi (buah zakar yang berbalut dalam kerandut zakar atau kantungnya), saluran air mani, pundi mani, pundi prostat, pundi cowper, pundi uretha dan rektum. Setiap satu mempunyai peranan yang berbeza.

Ketika mendapat ransangan syahwat, anggota kelamin akan bertindak balas. Zakarnya menegang akibat desakan darah yang memenuhi pembuluh-pembuluh darah nadi.

Kemampuan alat ini menegang atau mengeras sangat penting kerana jika tidak ia tidak dapat dimasukkan ke dalam liang vagina. Setelah berlakunya persetubuhan, pasangan lelaki akan mencapai klimaks atau dikenali sebagai orgams dimana air mani akan dipancutkan. Air mani seakan bergelombang di dalam zakar dan ketika itu suami akan menikmati puncak kelazatan bersanggama sehinggalah cecair mani dipancutkan.

Biasanya apabila suami terangsang, selain alat kelaminnya menegang, jantungnya berdegup lebih kencang dan tekanan darah juga meningkat.

Sementara isteri, selain mengalami pertambahan tekanan darah, degupan jantung menjadi kencang, kemaluan akan lembap, clitoris atau kelentit membesar daripada saiz biasa ( kerana desakan darah yang berkumpul pada vagina ) dan biasanya puting buah dada akan mengeras.

Walau bagaimanapun cara dan beberapa tempoh permainan asmara pasangan, tujuan persetubuhan adalah untuk mencapai klimaks atau orgams. Kerana ini adalah puncuk kenikmatan syahwat suami dan isteri. Sekiranya hanya suami yang memperolehi nikmat dan tanpa mempedulikan samada isterinya turut puas, hal begini akan menjadi api dalam sekam pada isterinya. Kebanyakan isteri tidak akan melantunkan kekecewaa secara terus terang pada suami. Perkara ini akan menghimpit batin sehingga akhirnya membawa hubungan dingin dan andai berlarutan, retak akan menyusur perlahan-lahan.

Meski pun tidak ada bukti kukuh, banyak ahli seksologi berpendapat keinginan seksual lelaki adalah lebih tinggi. Sementara perasaan sayhwat isteri kurang hebat berbanding suami. Ini kerana ghairah seksual isteri hanya timbul apabila diransangkan dengan betul. Tetapi ada pula yang menyatakan sebaliknya. Walaupun wanita tahu risiko daripada persetubuhan ini adalah hamil dan proses melahirkan itu sakit, desakan syahwat mengalpakan mereka.

Apapun, semua bersepakat mengatakan bahagian tubuh isteri lebih banyak daerah yang mudah teransang berbanding lelaki. Malah daerah ransangan ini tersebar ke seluruh tubuh. Tidak hanya wanita itu mampu menikmati persetubuhan lebih lama dengan dua atau tiga kali orgams. Lelaki dikatakan mengadakan hubungan seks sekadar melepaskan nafsu dan untuk berseronok manakala wanita lebih didasari kasih sayang.

Oleh kerana nafsu seksual lelaki lebih besar, permintaan untuk berjimak biasanya datang daripada pihak suami. Cara suami meminta seks berbeza. Ada yang senang meluahkan secara terbuka dan ada yang menyampaikan niat dengan perbuatan. Antaranya mencium, memeluk, membelai bersulam kata-kata romantik. Mengikut kajian 60% peratus memilih perbuatan dan hanya 40% memilih untuk berterus terang. Biasanya pasangan isteri lebih tegar menolak permintaan suami secara terbuka, namun ramai yang tidak sanggup menolak pelawaan suami.

Cara rangsangan antara lelaki dan wanita ada perbezaanya. Lelaki lebih mudah teransanga secara visual. Jika mereka melihat isteri bertelanjang atau mengenakan pakaian jarang secara semulajadi otak menghantar mesej yang dibawa oleh hormon lelaki. Bukan itu sahaja, lelaki juga mudah terangsang dengan bisikan romantik, sentuhan dan cumbu rayu. Wanita agak lambat berbanding lelaki kecuali disiram dengan perhatian, cumbu rayu, rabaan pada daerah sensitif terutama buah dada dan kelentit.

Andai isteri tidak diransang terlebih dahulu, mereka seperti tidak bersedia dan kurang menikmati permainan asmara tersebut. Lebih parah jika ia berbentuk paksaan daripada suami. Ramai isteri yang mengalami hal demikian sehingga mereka mengganggap seks bukan lagi sesuatu yang menyeronokkan. Jimak diredhakan atas dasar tanggungjawab pada suami. Sedakan seks itu disebutkan sebagai syurga perkahwinan.

Menjadi tanggungjawab suami memenuhi kepuasan seksual isteri. Setiap kali sebelum mengajak isteri melakukan adegan ranjang, pelajari dulu mood dan kesukaan isteri. Suami perlu menghalusi citarasa seks pasangan agar keseronokkan dan kenikmatan bersanggama dirasai bersama. Sulami permainan dengan segunung kata-kata cinta supaya di dalam nikmat perasaanya turut dilambungkan ke awangan. Setiap kali selesai bersatu, perasan cinta tumbuh lebih mendalam dan ini menambahkan keeratan suami isteri.

dipetik daripada majalah PEREMPUAN.

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]

No comments