Breaking News

Menstruktur semula vagina dengan kaedah laser LVR | WOMAN, sexy, beautiful, matured, health Wanita MALAYSIA

Menstruktur semula vagina dengan kaedah laser LVR | Mingguan Wanita Online| Wanita2u.com | wanita 3gp | Wanita Orgasme | Aurat Wanita| wanita.net | wanita hamil | Buah Dada Wanita | Tubuh wanita | Video wanita bugil | Kemaluan wanita | WOMAN, sexy, beautiful, matured, health Wanita MALAYSIA
TANPA disedari ramai di kalangan wanita mengalami masalah ‘kerehatan’ vagina iaitu satu keadaan yang mana otot vagina menjadi lemah dan semakin mengendur.

Keadaan ini dialami terutamanya oleh golongan wanita yang telah meningkat usia, kekerapan melahirkan anak serta wanita menopaus.

Otot vagina yang lemah sudah pasti tidak dapat memberi kepuasan dalam hubungan kelamin, sehingga ada di kalangan suami isteri yang mengatakan hubungan seks mereka tidak lagi `sama’ seperti dahulu.

Ketika melakukan hubungan kelamin, wanita merasakan mereka kurang merasa nikmat dan terasa longgar sehingga mengakibatkan mereka berasa tidak puas selain gangguan daripada perubahan fungsi usus.

Ia juga sekali gus menjejaskan hubungan suami isteri.

Menurut Pakar Perunding Ginekologi Pusat Perubatan Sunway, Dr. Wong Chin Yuan, semasa proses melahirkan anak, vagina wanita akan teregang dan merosakkan otot serta ligamen di dalam dan sekelilingnya, sehinggakan ada wanita yang berhadapan dengan keadaan vagina yang terjulur keluar.

Ada juga wanita yang melakukan senaman untuk menguatkan kembali otot-otot vagina mereka, tetapi tidak semua orang boleh pulih menerusi kaedah senaman.

Namun semua itu dapat diatasi dengan kaedah terkini rawatan pengstrukturan semula vagina dengan laser (LVR) yang efektif bagi mengetat, memberikan keanjalan dan menguatkan otot-otot vagina.

Kaedah yang julung-julung kalinya dilakukan di Pusat Perubatan Sunway dan di negara ini, diperkenalkan sejak 25 Januari lalu.

Kaedah rawatan ini telah dilakukan di Amerika Syarikat sejak 12 tahun lalu dan Singapura memperkenalkan kaedah ini sejak dua tahun lepas.

Rawatan ini diperkenalkan oleh Dr David Matlock di Beverly Hills, Los Angles, Amerika Syarikat. Menerusi kaedah tersebut beribu-ribu wanita telah mendapat manfaatnya.

Dr. Chin Yuan yang merupakan pakar pertama melakukan kaedah rawatan itu di Malaysia berkata, prosedur rawatan yang mengambil masa satu sehingga satu setengah jam itu tidak akan melibatkan pendarahan yang banyak dan mengalami sedikit sahaja rasa kesakitan dan lebih selamat.

“Apa yang kita lakukan ialah membelah kulit bibir di bahagian dalam vagina menggunakan laser dan kemudian mencantumkannya semula menerusi kaedah reka bentuk pembedahan kosmetik plastik atau Designer Laser Vaginoplasty (DLV).

“Kaedah ini akan memperbaiki keadaan vagina seperti asal,” katanya.

Beliau juga memberitahu selepas rawatan dan pembedahan, wanita boleh pulang ke rumah selepas beberapa jam sahaja dan hanya boleh melakukan hubungan seks selepas enam minggu menjalani rawatan.

Selepas melakukan pembedahan, keanjalan vagina akan lebih terasa sebagaimana ketika muda dahulu.

Bagi wanita yang menopaus, mereka akan diberikan gel dan hormon agar vagina mereka tidak `kering’ dan boleh berfungsi secara semula jadi.

Namun Dr. Chin Yuan menasihatkan wanita yang mahu melakukan rawatan ini hanya perlu dilakukan sekali dengan syarat ahli keluarga telah mencapai bilangan yang ideal dan wanita itu tidak merancang untuk melahirkan lebih ramai anak selepas itu.

Dr. Chin Yuan memberitahu, sehingga kini beliau banyak menerima pertanyaan mengenai kaedah rawatan terbaru ini dan yang paling terkini, beliau akan menjalankan proses rawatan terhadap seorang wanita berusia 74 tahun.

Kos rawatan bermula dari RM8,000 sehingga RM20,000 dan segala maklumat lanjut mengenai LVR boleh diperoleh melalui www.sunway.com.my.

Oleh ROSMAH DAIN

Mahu dapatkan pelbagai maklumat tips,informasi terkini dari
Rahsia Perkahwinan SECARA PERCUMA setiap hari ?
Daftarkan email anda[ di sini ]rahsia clickbank

No comments